Κεραυνοί Θεοδωρόπουλου: Οι μαθητευόμενοι μάγοι δεν έχουν δημοκρατική παιδεία- Απόφοιτοι των ΤΕΙ κομμουνιστικής τέχνης

«Παραβίαση του Συντάγματος, παραβίαση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παραβίαση της ευρωπαϊκής σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου, παραβίαση μάταιη διότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε...» 

Από την εντυπωσιακή παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την τροπολογία περί τηλεοπτικών αδειών, συγκρατώ αυτό το τελευταίο: «Δεν πρόκειται να γίνει τίποτε». Διότι όταν δοθούν οι άδειες και όσοι τις πάρουν ανέβουν στα δένδρα για να ελεγχθούν, τότε, όπως λέει και η παροιμία, θα φανούν τα οπίσθιά τους. «Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού...» Το συγκρατώ για να μοιραστώ μαζί σας το «ολίγον φως και μακρινό» που λέει κι ο ποιητής στο «μαύρο σκότος» του καιρού.

Γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος στην Έντυπη έκδοση της Καθημερινής

Όντως, όσο στη χώρα ισχύουν οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο υπόκειται στην ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου, οι μαθητευόμενοι μάγοι του ολοκληρωτισμού θα σπάνε τα μούτρα τους. Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι. Και δεν χρειάζεται να ξέρεις τόσο καλά τη σύγχρονη ιστορία για να ξέρεις πως, όποτε οι Ελληνες αισθάνθηκαν μόνοι, βυθίστηκαν στο συγγενές χάος της συνύπαρξής τους. Ηδη από τα χρόνια της Επανάστασης. Ας μη γελιόμαστε: ακόμη και σήμερα, με όλα όσα έχουν γίνει, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι το μόνο αντιβιοτικό που μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό της ελληνικής κακοτροπίας, που την είπαμε ιδιαιτερότητα για να μην τη χάσουμε.

Το ξέρουν αυτό οι μαθητευόμενοι μάγοι του ολοκληρωτισμού. Και γι’ αυτό προσπαθούν να πείσουν το κοινό τους πως η Ευρώπη είναι στενός κορσές. Γι’ αυτό προσπάθησαν να μας συνηθίσουν στην ιδέα της δραχμής. Γι’ αυτό μας εξοικείωσαν με τις κλειστές τράπεζες και γι’ αυτό τώρα προσπαθούν να μας εξοικειώσουν με τα κλειστά σύνορα. Σιγά, τι έγινε αν βγούμε από τη Σένγκεν, σιγά, τι έγινε αν κλείσουν τα σύνορα για μερικούς μήνες. Οσους χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το «παράλληλο πρόγραμμα». Ας μας κλείσουν για να τους εκδικηθούμε. Δεν θα φτιάξουμε μόνο γεμιστά. Θα φτιάξουμε και τα δικά μας τηλεοπτικά κανάλια, όσα θέλουμε, όπως τα θέλουμε.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι μαθητευόμενοι μάγοι δεν έχουν δημοκρατική παιδεία. Απόφοιτοι των ΤΕΙ κομμουνιστικής τέχνης που ανθούσαν στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ονειρεύονται πότε θα έρθει η ώρα για να φάνε τους δικούς τους Μενσεβίκους και να τους γράψει η Ιστορία. Σύμμαχός τους η ελληνική κακοτροπία.

Ομως, όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος, στο τέλος δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Τίποτε όσο η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Και παρά τις έντιμες προσπάθειες που καταβάλλουν, δεν τα κατάφεραν ακόμη να μείνει μόνη. Ισως γιατί και οι ίδιοι φοβούνται τους εαυτούς τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ