Νέος συναγερμός της αστυνομίας στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν 3 ύποπτοι Κούρδοι με όπλα και σφαίρες

Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στις ελληνικές αρχές καθώς το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν εκ νέου στην Αλεξανδρούπολη τρία άτομα για κατοχή οπλισμού.

Πρόκειται για δύο Βρετανούς Κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 28 και 22 ετών, που συνελήφθησαν έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Associated Press στο τροχόσπιτό τους βρέθηκαν πάνω από 20.000 σφαίρες και δεκάδες όπλα.

Αν και αρχικα οι πληροφορίες τους ήθελαν να προέρχονται από το Ιράκ και να έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άτομα Κουρδικής καταγωγής που σχετίζονται με τους μαχητές που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές.

Ο ένας από τους δύο υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή την Παρασκευή. Μάλιστα,  οι αρχές συνέλαβαν το βράδυ και έναν τρίτο άνδρα, Κουρδικής καταγωγής, τον οποίο εντόπισαν σε τροχόσπιτο σε περιοχή έξω απο την Αλεξανδρούπολη να έχει στην κατοχή του, επίσης, όπλα και σφαίρες.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στην περιοχή έχουν μεταβεί κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μόλις πριν από δεκαπέντε ημέρες, στις 31 Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην ίδια πόλη ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, με τον πρώτο, τον Mirsad Bektasevic να είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ