Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πένθος στην Ταϊβάν: 112 πτώματα ανέσυραν οι διασώστες από το κτήριο που κατέρρευσε

Οι διασώστες στην Ταϊβάν ανέσυραν τις σορούς περισσότερων από εκατό ανθρώπων από τα συντρίμμια του κτιριακού συγκροτήματος που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του σεισμού πριν από μία εβδομάδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, ο συνολικός απολογισμός από τον σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε την Ταϊνάν, στο νότο της χώρας, στις 6 Φεβρουαρίου ανήλθε σε 114 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 112 μέσα στο συγκρότημα Wei-Kuan.

Μόνο τρεις κάτοικοι του συγκροτήματος εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ οι διασώστες ετοιμάζονται για να τερματίσουν την επιχείρηση έρευνας. Περισσότεροι από 280 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του 16όροφου συγκροτήματος που είχε εκατό κατοικίες --το μόνο πολυώροφο κτίριο στην πόλη Ταϊνάν.

Οι δικαστικές αρχές της Ταϊβάν διέταξαν χθες την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 800.000 ευρώ του υπεύθυνου κατασκευής και τριών συνεταίρων του που είχαν αναλάβει την κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος.

Η εισαγγελία εκτιμά ότι το κτιριακό συγκρότημα παρουσίαζε ελαττώματα κατασκευής, κυρίως έλλειψη χαλύβδινων δοκών στήριξης.

Ο κατασκευαστής Λιν Μινγκ-χουίτ και δύο από τους συνεργάτες του προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της επαγγελματικής αμέλειας που προκάλεσε θάνατο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ