Τι αλλάζει από 20 Ιουλίου στην τηλεόραση σας;;

Της Ρούλας ΚαρακούσηΜένετε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, στα Μεσόγεια, στις δυτικές ακτές των Κυκλάδων και στη Νότια Εύβοια και βλέπετε εδώ και λίγες ημέρες στην τηλεόρασή σας ένα κυλιόμενο μήνυμα ( crawl ) να σας ενημερώνει ότι στις 20 Ιουλίου «κλείνει» το αναλογικό σήμα από τον Υμηττό και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα εκπέμπουν πλέον μόνον ψηφιακά γι’ αυτό θα πρέπει να επανασυντονίσετε τις συχνότητες; Πρόκειται για μία από σειρά ενεργειών ενημέρωσης των 4,5 εκατ. κατοίκων των προαναφερόμενων περιοχών, από πλευράς της Digea, του ψηφιακού παρόχου των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, να προετοιμαστούν, προκειμένου να λαμβάνουν το -«τζαμάτο» σύμφωνα με την οικογένεια Κλικλίκου της σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας- ψηφιακό σήμα και να συνεχίσουν να βλέπουν με μοναδική ποιότητα εικόνας και κρυστάλλινο ήχο Mega, ANT1, Star, ΣKAΪ, Alpha και Μακεδονία TV, μετά το σβήσιμο του αναλογικού σήματος στον Υμηττό.

Της Ρούλας Καρακούση

Μένετε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, στα Μεσόγεια, στις δυτικές ακτές των Κυκλάδων και στη Νότια Εύβοια και βλέπετε εδώ και λίγες ημέρες στην τηλεόρασή σας ένα κυλιόμενο μήνυμα ( crawl ) να σας ενημερώνει ότι στις 20 Ιουλίου «κλείνει» το αναλογικό σήμα από τον Υμηττό και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα εκπέμπουν πλέον μόνον ψηφιακά γι’ αυτό θα πρέπει να επανασυντονίσετε τις συχνότητες; Πρόκειται για μία από σειρά ενεργειών ενημέρωσης των 4,5 εκατ. κατοίκων των προαναφερόμενων περιοχών, από πλευράς της Digea, του ψηφιακού παρόχου των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, να προετοιμαστούν, προκειμένου να λαμβάνουν το -«τζαμάτο» σύμφωνα με την οικογένεια Κλικλίκου της σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας- ψηφιακό σήμα και να συνεχίσουν να βλέπουν με μοναδική ποιότητα εικόνας και κρυστάλλινο ήχο Mega, ANT1, Star, ΣKAΪ, Alpha και Μακεδονία TV, μετά το σβήσιμο του αναλογικού σήματος στον Υμηττό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Digea Γ. Μαθιός, υπολογίζεται ότι από τον Υμηττό λαμβάνει σήμα ποσοστό 66%, από το οποίο το 14%, ήτοι περί τις 360.000 με 450.000 κάτοικοι (120.000 με 150.000 νοικοκυριά), εξυπηρετούνται χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής λήψης αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από την Πάρνηθα, που θα εξακολουθεί να εκπέμπει αναλογικά έως τα μέσα του 2015.

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, κάτι που θα διαπιστώσετε βλέποντας προς τα πού κοιτάει η κεραία σας και αφού τη στρέψετε προς την Πάρνηθα, κάτι «μπελαλίδικο» και «κοστοβόρο», αλλά και εάν η τηλεόρασή σας είναι παλιάς τεχνολογίας προ του 2008 και δεν υποστηρίζει την τεχνολογία mpeg4, πρέπει εγκαίρως και οπωσδήποτε πριν από τις 20 Ιουλίου να προμηθευτείτε αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία (από 29 ευρώ) ή νέα τηλεόραση (από 200 ευρώ).

Παράλληλα έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ώστε να εκπέμψουν άμεσα ψηφιακό σήμα και οι περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής. Ηδη, η Digea εκπέμπει ψηφιακά σε 10 σε από τα 23 κέντρα για την ψηφιακή μετάβαση στη χώρα, παρέχοντας δυνητική πληθυσμιακή κάλυψη στο 68%.

Να σημειωθεί ότι ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων θα διακόψουν την εκπομπή του αναλογικού σήματος στις 17 Αυγούστου.


Πηγή: Kathimerini

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ