Σε πολιορκία η Αθήνα: Με πούλμαν, καράβια & τρακτέρ οι αγρότες από όλη την Ελλάδα στο κέντρο

Στην Ομόνοια, όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση, έχει δοθεί το αρχικό ραντεβού ώστε όλοι στη συνέχεια να πάνε στο Σύνταγμα. 

Αποφασισμένοι είναι οι αγρότες να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή σε σκηνές και ειδικές κατασκευές για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο. Την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ στήνει μπλόκα στην Εθνική Οδό και δεν αφήνει τα τρακτέρ να περάσουν. Μάλιστα αγρότες από τα διόδια της Κορίνθου είπαν πως κλούβες έχουν κλείσει το δρόμο για να μην μπορέσουν να περάσουν οι αγρότες με τα τρακτέρ.

Στον Πειραιά τρία πλοία από την Κρήτη 

Τρία πλοία κατέπλευσαν από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας εκατοντάδες αγρότες που θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί τρία πλοία από την Κρήτη μεταφέροντας εκατοντάδες αγρότες που θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

Ειδικότερα, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία "Κύδων" και "Κνωσός Παλλάς" μεταφέροντας σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών τους περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue Star Galaxy" μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.

Οι αγρότες μετά την άφιξή τους στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν για λόγους ασφαλείας δυνάμεις του λιμενικού.

Δεκάδες πούλμαν και αγροτικά από τη Νίκαια

Από το μπλόκο της Νίκαιας ταξιδεύουν δεκάδες πούλμαν με αγρότες. Για Αθήνα έχει ξεκινήσει και ένα κομβόι 20 αγροτικών οχημάτων με αγρότες από το συγκεκριμένο μπλόκο.

Σε αναμονή οι αγρότες στα Τέμπη, ανοίγουν το δρόμο γοα να περάσουν οι διαδηλωτές 

Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των αγροτών ανοιχτά είναι απο το βράδυ της Πέμπτης τα Τέμπη με τους αγρότες να ανακοινώνουν ότι θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. 

Ξεκίνησαν οι αγρότες και από την Πελοπόννησο

Στη Σπάρτη φορτώνονται τρακτέρ σε ειδικά οχήματα προκειμένου να επιχειρήσουν να φτάσουν στα όρια της Αττικής.

Ερχονται 2000 αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία

Σε ανακοίνωσή του το μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνει: «Με το Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή, κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Μετά από 21 μέρες αγώνα στους δρόμους, πάνω από 2.000 Αιτωλοακαρνανίας αγρότες θα διαμαρτυρηθούμε, ενώνοντας την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την Χώρα ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας και να ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο για μια αγροτική μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ανοικτός ο Κόμβος Κεφαλόβρυσου την Παρασκευή

Λόγω της συμμετοχής στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο , ο δρόμος στο ύψος του Μπλόκου στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου, θα δοθεί στην κυκλοφορία, γύρω στις 10:30 πμ., αμέσως μετά την αποχώρηση των αγροτών για την Αθήνα.

Μπλόκα και από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μην μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, 'Η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ