CosmoONE: 15 χρόνια Ηλεκτρονικές Προμήθειες στην Ελλάδα

15 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η cosmoONE, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ειδικεύτηκε στις Β2Β λύσεις Ηλεκτρονικών Προμηθειών.

Η θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ προσφέρει από το 2001 καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες προμηθειών τους, να βελτιώσουν το χρόνο υλοποίησής τους και να πετύχουν μείωση του λειτουργικού τους κόστους, και του κόστους αγορών τους.

Οι λύσεις της cosmoONE καλύπτουν «ηλεκτρονικά» όλα τα στάδια του κύκλου προμήθειας,  από την αναζήτηση των προμηθευτών, την αξιολόγηση και επιλογή τους (e-sourcing), μέχρι την διαπραγμάτευση των τιμών μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e-auctions) και την αποστολή των αντίστοιχων παραγγελιών (e-procurement).

Η πρώτη μειοδοτική ηλεκτρονική δημοπρασία μέσω της πλατφόρμας της cosmoONE πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2001, για την προμήθεια χαρτιού εκτύπωσης καταλόγων ΟΤΕ, ενώ η J&P ήταν η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία που χρησιμοποίησε το σύστημα για προμήθειες εργοταξίου την ίδια χρονιά. Το 2008 πραγματοποιήθηκε στα ΕΛ.ΤΑ η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία σε ΔΕΚΟ και το 2010 το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ήταν το πρώτο Δημόσιο Νοσοκομείο που χρησιμοποίησε Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες για προμήθειές του. Από το 2012, ξεκίνησε μέσω Ηλεκτρονικών Πλειοδοτικών Δημοπρασιών, η  διάθεση του συνόλου των μεριδίων Φυσικού Αερίου, για λογαριασμό της ΔΕΠΑ.

Μέσω της πλατφόρμας της cosmoONE, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν διοργανωθεί 4.000 μειοδοτικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες για αγορές αγαθών, έργων και υπηρεσιών, με συνολική αξία προϋπολογισμού €1,2 δισ. που οδήγησαν σε εξοικονόμηση €200 εκατ., δηλ 18% του αρχικού προϋπολογισμού.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες αποτελούν έναν από τους αποδοτικότερους τρόπους διαπραγμάτευσης των τιμών της προμήθειας αγαθών, έργων  και υπηρεσιών για μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Η διαδικασία γίνεται εξ’ ολοκλήρου online μεταξύ των αγοραστών και των προμηθευτών. Η εφαρμογή είναι web based, οπότε δεν απαιτείται καμία επένδυση σε εσωτερικές ΙΤ υποδομές.

Ο Γενικός Διευθυντής της cosmoONE, κ. Θανάσης Πετμεζάς, δήλωσε σχετικά: «Με τεχνογνωσία και επιχειρησιακή εμπειρία 15 χρόνων, η cosmoONE παρέχει λύσεις, που αντιμετωπίζουν την πολυπλοκότητα και την διαφοροποίηση στις εκάστοτε εταιρικές προμήθειες. Οι λύσεις αυτές οδηγούν σε αύξηση κερδοφορίας και τελικά συμβάλουν με καθοριστικό τρόπο στην λειτουργική επάρκεια των επιχειρήσεων, μέσω της μείωσης του άμεσου και έμμεσου κόστους που σχετίζεται με τον κύκλο προμηθειών τους. Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων στην διεθνή αγορά του e-business, με σταθερή αναβάθμιση της ποιότητας αλλά και της ποικιλίας των παρεχόμενων λύσεων, είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η επιτυχημένη πορεία μας.»

Πρόσφατα η cosmoONE απέσπασε Gold Award στα evolution awards 2016, για τη «Xρήση της εφαρμογής compareONE για την Ηλεκτρονική Διαχείριση Προσφορών  από Δημόσια Νοσοκομεία», ενώ στον ίδιο θεσμό έχει ήδη αποσπάσει τα προηγούμενα χρόνια,Silver Awards στην κατηγορία «Εφαρμογή Β-Β Ηλεκτρονικού Εμπορίου» με την «πρωτοποριακή σουίτα εργαλείων e-sourcing» και στην κατηγορία Service Providers (SP) του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, για την «υλοποίηση Πλειοδοτικών Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ