12 Hotels full in love: check in για ρομαντζάδα & εορτασμούς του Αγίου Βαλεντίνου

Ο Άγιος Βαλεντίνος φροντίζει για ακόμη μια φορά να κάνει στάση σε γνωστά ξενοδοχεία της πόλης συνεχίζοντας την εξαιρετική του σχέση με το φαγητό. 

Ιδού οι επιλογές για μια υπέροχη έξοδο ανήμερα του Έρωτα...

Domotel Kastri
  
Στο κομψό, μινιμαλιστικό «Kastri Bistro» στη Νέα Ερυθραία, που βλέπει στο καταπράσινο αλσύλλιο του ξενοδοχείου, ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ιντριγκάρει τους γευστικά ανήσυχους ερωτευμένους με φιλέτο σφυρίδας και χτένια με μπουγιαμπέσα και άγρια μανιτάρια του δάσους, σελινόριζα και δίχρωμα παντζάρια σε υφές με αφρό καρύδας και άρωμα από άνθη πορτοκαλιάς και μοσχαράκι ψημένο σε κενό αέρος, σάλτσα ταχίνι με πικρή σοκολάτα, σπαράγγια και πουρέ τοπιναμπούρ. Το φινάλε; Ντουέτο σοκολάτας με φρούτα του πάθους και μάνγκο (μενού € 45 το άτομο ). Σημειώστε και το πακέτο Lovers’ Getaway που περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο Deluxe, Valentine’s Dinner, και πρωινό στο δωμάτιο (€ 115 το άτομο ).

Hilton

Το Hilton Αθηνών ενορχηστρώνει ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο για δύο, οπότε μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο (δίκλινο από € 149 με πρωινό ) από την Παρασκευή 12/2 και να... αφεθείτε. Το Hiltonia Spa θα σας χαλαρώσει με πακέτα ευεξίας και ομορφιάς όπως το Spoil her για εκείνη, το Adore Him για εκείνον ή το μασάζ So Happy Together για δύο. Ο μπουφές του Βυζαντινού θα συντονιστεί με τον Βαλεντίνο και θα σας δελεάσει με στρείδια, γαρίδες, σούσι, ριζότο με αστακό και λευκή σοκολάτα, φιλέτο Wellington αλλά και τρούφες, μακαρόν, τούρτα με γκανάς σοκολάτας κι ένα σιντριβάνι σοκολάτας για να γαρνίρετε φρέσκιες φράουλες. Τέλος, το Galaxy, στην κορυφή του ξενοδοχείου, θα στήσει το απόλυτα romantic σκηνικό για ένα γκουρμέ δείπνο με θέα στη φωτισμένη νυχτερινή Αθήνα, βάζοντας την αγάπη στα ψηλά.

St. George Lycabettus
  
Μενού για δύο ετοιμάζει η κουζίνα του «La Suite Lounge» στον τελευταίο όροφο του «St. George Lycabettus» για την ημέρα των ερωτευμένων. Η κάμερα κάνει πανοραμίκ –το μάτι όταν κάθεσαι στο «ρετιρέ» του ξενοδοχείου από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό φτάνει μακριά, μέχρι τον Σαρωνικό– και μετά ζουμ στο τραπέζι όπου εναλλάσσονται σούπα αστακού και χτένια ταρτάρ, ριζότο με κρόκο Κοζάνης, γαρίδες και τυρί Σαν Μιχάλη, φιλέτο sous vide με καρδιές λαχανικών και πικάντικη σάλτσα και όχι μόνο (μενού € 80 το άτομο).

Grecotel Pallas Athena

Kωδικός; Aphrodisiac. Τα ραβιολάκια με μανιτάρια porcini, κατσικίσιο τυρί και σάλτσα με μαύρη τρούφα είναι «ο πόθος». Τα φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος σε κρούστα τζίντζερ και λέμονγκρας «η απόλαυση». Το art-chic εστιατόριο του «Grecotel Pallas Athena», που βλέπει από το μπαλκόνι του την πλατεία Κοτζιά, γιορτάζει την αγάπη με ένα πλούσιο «αφροδισιακό» μενού και ζωντανή μουσική (€ 49 το άτομο με ένα ποτήρι σαμπάνια ). Για extra love mood σημειώστε τα μοναδικά graffiti δωμάτια, όπου μπορούν τα ζευγάρια να κάνουν κράτηση με το ειδικό πακέτο στα €149 το δίκλινο δωμάτιο με πλούσιο πρωϊνό και το αφροδισιακό δείπνο για 2 στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στα συν και το δωρεάν πάρκινγκ.

Athenaeum Intercontinental

Ο Άγιος Βαλεντίνος εδώ έχει το γαστρονομικό δείπνο του, διά χειρός του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο Γάλλου σεφ Jean Charles Metayer: στις 13 και 14/2 στο «Première», στην κορυφή του ξενοδοχείου, με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο από το παράθυρο και live μουσική (μενού 5 πιάτων με ένα ποτήρι σαμπάνια για κάθε καλεσμένο, με € 95 το άτομο ). Μενού για τους ερωτευμένους έχει πάντως και το «Bistrot Vienna» στο lobby (5 πιάτων, με ένα ποτήρι σαμπάνια στο «Τobar» με € 60 ).

Metropolitan

Στο «Avenue Bistro & Bar» η γιορτή των ερωτευμένων έχει γαλλική αύρα: ένα ποτήρι σαμπάνια, ένα μενού πέντε πιάτων (€ 54 το άτομο ) από τον σεφ Ηλία Καριώτογλου, χαμηλός φωτισμός, ρομαντική ζωντανή μουσική… Στις ειδικές για τη βραδιά επιλογές της κουζίνας θα συναντήσετε ανάμεσα σε άλλα γαλλική κρεμμυδόσουπα, «Cassoulet» αστακού με καβούρι ή φιλέτο από ζαρκάδι «en croûte», και εκτός του επιδορπίου, επιλεγμένα γαλλικά τυριά.

Radisson Blu Park

Στο «St’ Astra», στην κορυφή του ξενοδοχείου, ένα εστιατόριο που θαρρείς κρέμεται πάνω από την φωτισμένη πόλη, ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας ζωγραφίζει στον καμβά της μοντέρνας κουζίνας με ρομαντική διάθεση (€ 49 το άτομο με welcome drink ). Έχει σχεδιάσει πιάτα όπως χτένια σοτέ με κρέμα topinambour, τομάτα-chorizo και ζωμό γαρίδας, ιβηρικό χοιρινό πουρέ parshnip, σάλτσα κάρδαμο, πορτοκάλι και pak choi…

New Hotel

«Ναι στην αγάπη» λέει και το ξενοδοχείο της Φιλελλήνων και συνθέτει για τις 14/2 ένα μενού με ερωτικό mood: τo δείπνο στην ντιζαϊνάτη σάλα του «New Taste», αλλά και στο «New Art Lounge», με την όμορφη θέα στην πόλη από τα ψηλά, ξεκινά με ένα welcome drink ονόματι Courtly love, με τη συνέχεια να επιφυλάσσει χτένια ταρτάρ με πράσινο μήλο και τραγανό προσούτο San Daniele, carpaccio μοσχαριού, σαλάτα με παντζάρια και ψητή καραβίδα, φιλέτο τόνου με πατάτες rosti ή κόντρα φιλέτο από μοσχάρι Angus, κρέμα μαύρης σοκολάτας και mignardises (€ 48 το άτομο ).

Poseidon

Στις 14/2 στο τριγυρισμένο από το νυχτερινό ουρανό «Sky Bar 360», με θέα στο χειμωνιάτικο Σαρωνικό, το δείπνο ξεκινά με ένα Kir royal και κλείνει με καρδιές σοκολάτας γεμιστές με μους φράουλας (μενού 5 πιάτων, € 30 το άτομο ). Ανάμεσα στις προτάσεις της κουζίνας, μια βελουτέ μανιταριών με λάδι τρούφας και νιφάδες γκοργκοντζόλας, ένα κόκκινο ριζότο με κρέμα παντζαριού και τυρί chevre και χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξινη σάλτσα.

Αthens Plaza

Το ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος γιορτάζει διπλά: στις 13 και 14/2 προτείνει δείπνο για δύο με ζωντανή μουσική στο «The Parliament» με € 100 το ζευγάρι (σούπα κολοκύθας, γαρίδες σοτέ με φρέσκα ραβιόλια και σάλτσα οστρακοειδών, σαλατικά με ψητό ταλαγάνι, καρδιά από μοσχαρίσιο φιλέτο με αρωματικό βούτυρο και πατάτα Darphin, και τάρτα καρδιάς με κακαό, βανίλια, φραμπουάζ και σάλτσα μπίτερ σοκολάτας ) και αφρώδες κρασί με fingerfood και γλυκά στο «Explorer’s Bar» (€ 50 το ζευγάρι ).

Τhe Μargi

Ένα ιδιαίτερο δείπνο ετοιμάζει ο Παναγιώτης Γιακαλής για τους Βαλεντίνους στη ζεστή σάλα του «Malabar Inhouse» (4 πιάτα, € 59 ). Ο έρωτας περνάει από σούπα κολοκύθα με κάστανο και ραβιόλι φουαγκρά με αφρό αρωματισμένο με ginger και lemongrass, νιόκι γλυκοπατάτας με κρέμα από λαδοτύρι Mυτιλήνης και ψητές γαρίδες Aμβρακικού, πάπια με σάλτσα τρούφας και πουρέ από κουνουπίδι από τη φάρμα τους, μους σοκολάτας γάλακτος με μπισκότο και παγωτό αρωματισμένο με κόκκινα φρούτα.

Titania

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προτείνει δείπνο στο Olive Garden με θέα στη φωτισμένη πόλη και ζωντανή μουσική, με το μενού της βραδιάς να περιλαμβάνει σούπα από μαραθόριζα με χυμό από κυδώνια και γυαλιστερές, μικρή σαλάτα με σολομό και γαρίδες και dressing σαμπάνιας, πικάνια με νιόκι κόκκινης κολοκύθας με ποικιλία άγριων μανιταριών, τάρτα μελιτζάνας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, αλλά και γεμιστές σοκολατένιες καρδιές Valrhona σε «λίμνη» από φρούτα του δάσους (€ 50 το άτομο ). Μπορείτε όμως κάλλιστα, όπως αναφέρει το Αθηνόραμα, να ανέβετε και για ένα κοκτέιλ στο bar της ανακαινισμένης βεράντας (welcome drink, cocktail και συνοδευτικά snacks με € 15 το άτομο ) και να ρομαντζάρετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ