Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το Euphorbia peplus (ευφόρβιον ο πέπλος) ή αλλιώς...γαλατσίδα, το νέο φάρμακο για τον καρκίνο του δέρματος;

Μια δερματική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια ενός φυτού που φυτρώνει σε κήπους και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Μια δερματική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια ενός φυτού που φυτρώνει σε κήπους και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια.¨Οπως γράφει το naftemporiki.gr, σύμφωνα με ερευνητές στη Βρετανία, το φυτό Euphorbia peplus (ευφόρβιον ο πέπλος) ή αλλιώς γαλατίδα ή γαλατσίδα μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά στα άτομα που πάσχουν από ακτινική κεράτωση, η οποία αποτελεί το πιο πρώιμο στάδιο στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος.

Στις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, οι επιστήμονες χορήγησαν σε ασθενείς ένα τζελ που περιέχει την ενεργό ουσία του φυτού, το  οποίο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την αποκατάσταση βλαβών που προκαλούνται από τον ήλιο.
Όπως διαπίστωσαν, η χρήση του για διάστημα δύο ή τριών ημερών ήταν αρκετή για να μειώσει τη βλάβη σε ποσοστό 83%, ενώ οι εξετάσεις που ακολούθησαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα έδειξαν ότι τα αποτελέσματά της είχαν διάρκεια περίπου ενός έτους!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι κρέμες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της ακτινικής κεράτωσης αργούν πολύ να δράσουν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να εγκαταλείπουν τη θεραπεία, πιστεύοντας ότι δεν θα υπάρξει βελτίωση.
Το τζελ θα αρχίσει να χορηγείται σύντομα στη Βρετανία, μόνο με συνταγή γιατρού.
Σε ό,τι αφορά το βότανο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όπως τα περισσότερα έτσι και το συγκεκριμένο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο υπό τις οδηγίες έμπειρων βοτανολόγων, ώστε η χρήση του να μην προκαλεί παρενέργειες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ