Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup: Δεν ισχύει ότι έχουν εκτροχιαστεί οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Προσερχόμενος στην συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, που ξεκινά τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Eurogroup διέψευσε τις φήμες εκτροχιασμού των διαπραγματεύσεων μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουλ ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Υπήρξαν φήμες στον Τύπο ότι η διαδικασία με την Ελλάδα έχει εκτροχιαστεί. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι λάθος».

«Η διαδικασία συνεχίζεται και έχει καλυφθεί ήδη αρκετό έδαφος» πρόσθεσε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, ο Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν συμπεράσματα, αλλά μια αξιολόγηση της μέχρι στιγμής πορείας των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση. «Έχει γίνει πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές και η δουλειά συνεχίζεται» είπε.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την αναστάτωση στις αγορές και ειδικότερα στις τράπεζες της Ευρώπης, ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ παρέπεμψε στις αρμόδιες εποπτικές αρχές και έθεσε ως στόχο του Eurogroup, την ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης. Εκτίμησε, μάλιστα, πως η τρέχουσα αναστάτωση ενδέχεται εν μέρει να οφείλεται στην προσπάθεια προσαρμογής της αγοράς στη νέα τραπεζική ένωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ