Good News: Έρχεται στο δήμο Αθηναίων η πρώτη βιβλιοθήκη για λιλιπούτειους αναγνώστες

Παράθυρο στον μαγικό κόσμο των βιβλίων ανοίγει ο δήμος Αθηναίων, δημιουργώντας για λιλιπούτειους αναγνώστες την πρώτη βρεφιακή - νηπιακή βιβλιοθήκη στην Ελλάδα.

 Τα σχέδια έχουν ήδη εκπονηθεί, ο χώρος έχει βρεθεί και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί σε μια αίθουσα 130 τ.μ. το πιο μικρό ηλικιακά αναγνωστικό κοινό της χώρας.

 

Η βιβλιοθήκη - που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του νέου πάρκου για το παιδί και τον πολιτισμό στο πρώην Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Ψυχικού - αποτελεί «ένα μεγάλο όνειρο πολλών ανθρώπων» όπως ανέφερε στο «Πρακτορείο FM» η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων αλλά και υπεύθυνη του εν λόγω προγράμματος, Άβα Χαλκιαδάκη.

«Στόχος είναι να εξοικειωθεί το παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του με το βιβλίο ως αντικείμενο, αλλά και με το χώρο της βιβλιοθήκης. Να αισθανθεί το βιβλίο ως ένα αντικείμενο το ίδιο φιλικό, το ίδιο οικείο με το μπιμπερό του, με το παιχνίδι του.

 

Να νιώσει το χώρο της βιβλιοθήκης ως έναν χώρο φιλικό, στον οποίο μπορεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να πάρει βιβλία να γυρίσει τις σελίδες τους, να παίξει μαζί τους», σημειώνει η κ. Χαλκιαδάκη κι υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη σημασία, καθώς «βοηθάει το παιδί όχι μόνο να τα καταφέρει στα γράμματα και στην εξέλιξη του στο δημοτικό σχολείο, αλλά επηρεάζει και την ίδια την ανάπτυξή του».

Η βρεφική και νηπιακή βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή σε όλες τις οικογένειες. «Μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε, είτε ο γονιός, είτε ο συνοδός κηδεμόνας. Έχει προβλεφθεί χώρος για τα καροτσάκια, χώρος ώστε να μπορεί ακόμη και να θηλάσει η μητέρα το παιδί ή να το ταΐσει».

 

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα υπάρξουν προγράμματα και δραστηριότητες από επαγγελματίες υγείας και παιδαγωγούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους γονείς για διάφορα ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ