Ο μεγαλύτερος Έλληνας καταζητούμενος μόλις συνελήφθη- 65χρονος μεγαλοαπατεώνας είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλακή

Ενας από τους μεγαλύτερους απατεώνες που έχουν δράσει στην Ελλάδα, καταζητούμενος από το 2010, συνελήφθη την Τρίτη μετά από επιχείρηση μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τον 65χρονο Στ. Π.,  ο οποίος θεωρείται «εξπέρ της απάτης » και το όνομα του περιλαμβάνεται σε μεγάλες δικογραφίες με απάτες χιλιάδων ευρώ.

 

Σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστο ένταλμα σύλληψης, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση.

 

Το ένταλμα αφορά την τελευταία απάτη στην οποία εμπλέκεται η οποία εξιχνιάσθηκε και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του καθώς και σε βάρος επτά συνεργών του.

 

Οι δράστες ενεργώντας από κοινού μεθόδευσαν την πώληση οικοπέδου στην περιοχή του Π. Ψυχικού, έναντι του ποσού των 2.500.000 ευρώ, καταρτίζοντας για την αγοραπωλησία πλαστά έγγραφα.

 

Ο μεγαλοαπατεώνας είχε απασχολήσει τις Αρχές στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και είχε καταδικαστεί για την υπεξαίρεση ομολόγων από την Εθνική Τράπεζα. Με την βοήθεια συνεργών του είχε υπεξαιρέσει 99 έντοκα γραμμάτια αξίας 990.000.000 εκατομμυρίων δραχμών (περίπου 3 εκατ. ευρώ).Χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και δηλώνοντας κτηματομεσίτης τα είχε προεξοφλήσει στο 85% της αξίας τους αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Για τη συγκεκριμένη απάτη είχε καταδικασθεί σε 25ετή κάθειρξη

 

Αποφυλακίσθηκε αφού εξέτισε μέρος της ποινής του. Λίγο μετά την αποφυλάκισή του συνέχισε την δράση του στην «ειδικότητά του » στις απάτες.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ