4 φυσικές μάσκες για ξεκούραστα & λαμπερά μάτια - Oι homemade λύσεις

Κάνετε ανήσυχο ύπνο; Κουράζεστε πολύ; Κοιμάστε λίγες ώρες; Το αποτέλεσμα είναι μαύροι κύκλοι, σακούλες και πρήξιμο κάτω από τα μάτια...

Ιδού ορισμένες εύκολες συνταγές για σπιτικές μάσκες ματιών.

Μάσκα αγγουριού

Υλικά

½ αγγούρι

Προετοιμασία: Τρίψτε περίπου 3 με 4 φέτες αγγούρι στον τρίφτη ή στο blender και βάλτε τον πολτό σε μία γάζα ή σε ένα κομμάτι τούλι. Αφήστε το να στραγγίξει καλά σ' ένα μπολ. Στο υγρό που θα βγάλει, βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβάκι και τοποθετήστε τα στα βλέφαρά σας. Κρατήστε τα για 15 λεπτά.

Μάσκα μέντας

Υλικά

10 φύλλα μέντας 
χυμό λεμόνι

Προετοιμασία: Βάλτε στο blender 10 φύλλα μέντας και μία κουταλιά χυμό λεμόνι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία πάστα. Απλώστε το μίγμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό.

Μάσκα χαμομηλιού

Υλικά

1 κουταλιά χαμομήλι 
νερό

Προετοιμασία: Σ' ένα ποτήρι βραστό νερό βάλτε μία κουταλιά της σούπας χαμομήλι. Καλύψτε το ποτήρι με ένα καπάκι για 15 λεπτά. Βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβάκι στο αφέψημα και τοποθετήστε τα στα βλέφαρά σας για 15 λεπτά.

Μάσκα με αυγό και μέλι

Υλικά

1 κρόκο αυγού 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 
2 – 3 κουταλιές της σούπας χυμό αγγουριού

Προετοιμασία: Για να φτιάξετε το χυμό αγγουριού τρίψτε το αγγούρι στον τρίφτη ή στο blender και βάλτε τον πολτό σε μία γάζα ή σε ένα κομμάτι τούλι. Αφήστε το να στραγγίξει καλά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά τον κρόκο του αυγού με το μέλι. Στην συνέχεια προσθέστε το χυμό αγγουριού και τέλος το ελαιόλαδο. Απλώστε τη μάσκα στην περιοχή γύρω από τα μάτια και όπως αναφέρει το arive.gr κρατήστε την για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ