Βομβάρδισαν νοσοκομείο Γιατρών Xωρίς Σύνορα - 3 νεκροί και 6 τραυματίες στη Συρία

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τουλάχιστον τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Τάφας της νοτιοδυτικής Συρίας.

Η επίθεση στο νοσοκομείο, «το τελευταίο ιατρικό κέντρο που πλήττεται από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη νότια Συρία» τους δύο τελευταίους μήνες, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εν μέρει οι υποδομές και να τεθούν εκτός λειτουργίας τρία ασθενοφόρα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

«Φοβούμενοι για τη ζωή τους, περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι του Τάφας έχουν φύγει στην ύπαιθρο» ανέφεραν οι MSF. Από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, έχουν καταστραφεί 177 νοσοκομεία και έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 700 γιατροί και νοσηλευτές. Η οργάνωση δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ποιας χώρας ήταν τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με τον Ουμπάιντα αλ Μούφτι, τον πρόεδρο της Ένωσης Οργανώσεων Αρωγής και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης (UOSSM), τα νοσοκομεία δεν είναι στο απυρόβλητο των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. «Από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών, πριν από τέσσερις μήνες, έχουν καταστραφεί 29 νοσοκομεία και έχουν σκοτωθεί 20 μέλη του ιατρικού προσωπικού», είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ