Όλγα Γεροβασίλη: Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει

Η ελληνική πλευρά τηρεί την συμφωνία, η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γήπεδο των θεσμών, είπε κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Όλγα Γεροβασίλη. 

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, επισήμανε ότι ο αρμόδιος υπουργός τήρησε την δέσμευσή του για βελτιωτική πρόταση προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πρόταση της κυβέρνησης για εξαντλητικό διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι. Στόχος μας είναι οι βέλτιστες λύσεις και αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος του αγροτικού κόσμου, που πρέπει να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αγώνα τους, είπε και κατέληξε πως «κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους». Απαντώντας δε σε ερώτηση για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή, υπονόησε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. 

 

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ζητώντας από την αντιπολίτευση συναίνεση. Όπως είπε, σήμερα συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ και «η συναίνεση για να προχωρήσει η διαδικασία και να στελεχωθεί η ανεξάρτητη αρχή είναι υποχρέωση των κομμάτων». Πρέπει ειδικά η Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να προβάλει δικαιολογίες, τόνισε και προειδοποίησε πως αν αυτό δεν γίνει η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει με κάθε νόμιμο διαθέσιμο τρόπο.

Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου για τα hotspots, είπε η κυρία Γεροβασίλη, αλλά πρέπει και η Ευρώπη και η Τουρκία να είναι συνεπείς. Ενημέρωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ για να τον ενημερώσει για το ταξίδι της στην Άγκυρα. Οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός κατά την συνομιλία αυτή ενώ, δεν τέθηκε ζήτημα κοινών περιπολιών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ