Τα σκυλιά ή οι γάτες μάς αγαπάνε περισσότερο; Το BBC, ένας νευρολόγος & δύο ειδικοί απαντούν

Ένα ντοκιμαντέρ,με τίτλο “Cats v. Dogs” παρουσίασε το BBC επιχειρώντας να εξηγήσει ποια ζώα αγαπούν περιοσσότερο τους ανθρώπους. 

Οι Chris Packham και Liz Bonnin, παρουσιαστές και εμπειρογνώμονες στον κτηνιατρικό τομέα, φιλοξένησαν έναν επιστήμονα που πραγματοποίησε μελέτη σχετικά με το ποιος από τους δύο, η γάτα ή ο σκύλος, μας αγαπάνε περισσότερο.

“Τα σκυλιά -όπως και οι άνθρωποι- απελευθερώνουν ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, όταν βρίσκονται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους. Έχουμε επαρκείς αποδείξεις ότι τα σκυλιά πράγματι αγαπούν τους ανθρώπους, λέει ο Δρ. Paul Zak που έκανε τη μελέτη, συμπληρώνοντας: “Μερικές παρόμοιες μελέτες έδειξαν ότι όταν οι ιδιοκτήτες αλληλεπιδρούν με τα σκυλιά τους, τόσο οι άνθρωποι όσο και τα σκυλιά απελευθερώνουν ωκυτοκίνη”.

Ο Δρ. Zak συνέκρινε την ποσότητα της ορμόνη της αγάπης που παράγουν τόσο οι γάτες όσο και τα σκυλιά κάθε φορά που έπαιζαν με τους ιδιοκτήτες τους. Πήρε δείγματα σάλιου από 10 γάτες και ισάριθμα σκυλιά σε δύο φάσεις – τη μία 10 λεπτά πριν από την ώρα του παιχνιδιού με τα αφεντικά τους και τη δεύτερη αμέσως μετά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ορμόνη αυξήθηκε κατά μέσο όρο 57,2% στα σκυλιά και μόνο 12% στις γάτες, πράγμα που σημαίνει ότι, θεωρητικά, τα σκυλιά, αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους πέντε φορές περισσότερο από ό, τι κάνουν οι γάτες! Πάντως ό,τι κι αν συμβαίνει εμείς τα αγαπάμε το ίδιο…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ