Αποκλειστικές φώτο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σκάλα Συκαμιάς με την κυρία Αιμιλία & την κυρία Μαρίτσα

Ο φακός του eirinika.gr έπιασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει με τους κατοίκους της περιοχής και με τις δύο γιαγιάδες που είναι υποψήφιες για Νόμπελ Ειρήνης… 

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το προσφυγικό επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο.

 

«Η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πρώτο κέντρο υποδοχής προσφύγων - μεταναστών στην περιοχή της Μόριας.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hotspots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου, αλλά όπως σημείωσε, «η κατασκευή των hotspots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

 

Φωτογραφίες με τις συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη στην Λέσβο... 

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε τις περίφημες γιαγιάδες από τη Σκάλα Συκαμιάς. Η Αιμιλία Καμβύση, 85 χρονών, παιδί Μικρασιατών προσφύγων από το Μοσχονήσι, έχει ζήσει όλη της τη ζωή στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου.

 Μαζί με δύο φίλες της, την 89χρονη Ευστρατία Μαυραπίδου και την 85χρονη Μαρίτσα Μαυραπίδου έγιναν σύμβολα των εθελοντών κατοίκων της Λέσβου όταν ο φωτογραφικό φακός «τις συνέλαβε» να περιποιούνται το βρέφος μιας προσφυγοπούλας από τη Συρία, που μόλις είχε αποβιβασθεί στην ακτή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τις γιαγιάδες που με την ανθρωπιά τους συγκίνησαν ολόκληρο τον κόσμο και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες».

Με τον ψαρά Κώστα που έχει διασώσει χιλιάδες πρόσφυγες 

Του επιδίδουν ψήφισμα για να στηρίξει την περιοχή που ζει πρωτοφανή γεγονότα λόγω του προσφυγικού… 


Μαζί του ο Πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλιας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος και ο Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου   

Τελείως διαφορετικά  αμυγδαλωτά δεν τα ψήνουν, τα φτιάχνουν στην κατσαρόλα 

Διαβάστε τα σχετικά μας θέματα: 

Προσφυγικό 2016: Ξεκινά η αποστολή του Eirinika με news247 και Γιατρούς Χωρίς Σύνορα   

To Eirinika με το News247 στον Ελαιώνα - Οι ιστορίες 4 νέων ανθρώπων: Ο "Μέσι" από το Μάλι, ο "Ρουβάς" του Ιράν, ο CEO της Συρίας 

Την 85χρονη γιαγιά Αιμιλία, τον ψαρά Στρατή & τη Σούζαν Σάραντον προτείνει η Ακαδημία Αθηνών για το Νόμπελ Ειρήνης 2016

 

Follow us: 

EirinikaFacebook / Facebook / Twitter / Linkedin 

News247Facebook / Twitter

Φωτογραφίες - Ρεπορτάζ: Ειρήνη Νικολοπούλου

Επιμέλεια: Ανίσα Νταούτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ