Το παιχνίδι ωφελεί τα παιδιά στο διάβασμα - Δείτε πώς και γιατί

«Δεν θα παίξεις αν δεν τελειώσεις τα μαθήματά σου!!!». Πόσες φορές άραγε έχουμε ακούσει αυτή τη φράση ως παιδιά ή την έχουμε πει ως γονείς; 

Τι θα γινόταν όμως αν η φράση γινόταν «Τελείωσε τα μαθήματα σου για να παίξεις!»;

Τα οφέλη του παιχνιδιού είναι πολλά και αγγίζουν διάφορες πτυχές της προσωπικότητας ενός παιδιού επισημαίνει η Δέσποινα Χατζηγρηγοριάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία. Έρευνες έχουν δείξει ότι, πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες του παιχνιδιού στην ανάπτυξη των αισθήσεων, τη συναισθηματική και ηθική διαμόρφωση και την κοινωνική προσαρμογή, συμβάλλει θετικά στην προετοιμασία του παιδιού για το σχολείο.

Έτσι, γονείς και πρόσωπα που φροντίζουν τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν σε παιχνίδια φαντασίας που περιλάμβαναν αριθμούς, χρώματα, σύμβολα, λεξιλόγιο και ανάγνωση και κλήθηκαν να συμμετέχουν στο παιχνίδι των παιδιών τους, εμπλέκοντας τις παραπάνω δεξιότητες.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα παιδιά που έπαιζαν με αυτόν τον τρόπο με τους γονείς ή τα πρόσωπα που τα φροντίζουν σημείωσαν σημαντική βελτίωση στην προετοιμασία τους για το σχολείο και ήταν πιο δεκτικά στις νέες πληροφορίες και γνώσεις που δέχονταν στο σχολικό περιβάλλον, συγκριτικά με παιδιά που δεν έπαιζαν με τους γονείς τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο  Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ