2.500 γυναίκες συγκεντρώθηκαν μέσω Facebook και δημιούργησαν την μεγαλύτερη "κουβέρτα" του κόσμου

Περίπου 2.500 γυναίκες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σπάσουν ένα διαφορετικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Τα μέλη της ομάδας του Facebook «Mother India's Crochet Queens» κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη πλεκτή κουβέρτα φτιαγμένη με βελονάκι, σύμφωνα με το Mashable, στις 31 Ιανουαρίου. Η κουβέρτα που φτιάχτηκε ήταν περίπου 11.148 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος, ίση δηλαδή περίπου με 1,5 γήπεδο ποδοσφαίρου.

Συνολικά 2.472 γυναίκες έπλεξαν τις κουβέρτες και συναντήθηκαν για να τις ενώσουν. Οι γυναίκες που συμμετείχαν δεν ήταν μόνο από την Ινδία, αλλά από συνολικά 14 χώρες και όσες δεν κατάφεραν να φτάσουν οι ίδιες στο σημείο τις έστειλαν για να συμπληρωθεί η μεγάλη κουβέρτα.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πλέξιμο ήταν από μόλις 6 ετών (βέβαια με τη βοήθεια της μητέρας τους) έως 85 ετών και είχαν επικοινωνία μέσω του Facebook και του WhatsApp, ενώ συγκεντρώθηκαν και ανά ομάδες για να ολοκληρώσουν το έργο τους και να σπάσουν το ρεκόρ. Άλλες έφτιαξαν ένα παραδοσιακό τετράγωνο σχέδιο και άλλες πιο μοντέρνα και σύγχρονα. Τα έργα τους και μεταφέρθηκαν στην πόλη Chennai της Ινδίας όπου συρράφθηκαν και έγιναν μία ενιαία.

Συνολικά, 8.034 κουβέρτες ενώθηκαν σε ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.  

Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ, οι γυναίκες «αποσυναρμολόγησαν» τα κομμάτια που είχαν ράψει και δώρισαν τις επιμέρους κουβέρτες σε άπορους δίνοντας κάτι πραγματικά χρήσιμο σε όσους το είχαν ανάγκη.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια ομάδα από τη Νότια Αφρική που είχε καταφέρει να φτιάξει μια κουβέρτα 3.377 τετραγωνικών μέτρων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ