Η κυβέρνηση τα βάζει με Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία - Αυτές οι χώρες θέλουν να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας

Στην αντεπίθεση φαίνεται πως περνάει το Μαξίμου για το θέμα του προσφυγικού δίνοντας στη δημοσιότητα ποιές είναι οι χώρες που θέλουν να κλείσουν τα σύνορά τους, αλλά και να θέσουν στο περιθώριο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση μία σειρά από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία προσπαθούν να χαράξουν μια διαφορετική πολιτική.

 

Όπως επισημαίνεται οι συγκεκριμένες 4 χώρες προσπαθούν να κλείσουν τα σύνορά τους ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες για τους πρόσφυγες κατά παράβαση των ανθρωπιστικών αρχών και των αρχών αλληλεγγύης που έχουν συνυπογράψει στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

 

Επίσης, το Μαξίμου υποστηρίζει πως αυτές οι χώρες ασκούν απαράδεκτες πιέσεις προς την Ελλάδα να αποστεί από τους κανόνες του Διεθνούς και να σταματήσει τις διασώσεις προσφύγων στον θαλάσσιο χώρο. Επίσης, το Μαξίμου κατηγορεί τις χώρες αυτές πως ασκούν πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας.

Σημειώνεται παράλληλα πως αυτές οι προτάσεις των συγκεκριμένων χωρών ενσωματώνουν μία απαράδεκτη ακροδεξιά ξενοφοβική ρητορική και αποσκοπούν στη δημιουργίακλίματος για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.

 

Φυσικά, η κυβέρνηση αφήνει αιχμές και προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σημειώνοντας πως η αντίδρασή τους σε μία τέτοια πολιτική συμπεριφορά δεν είναι ακόμα η απαιτούμενη.

Το Μαξίμου υπογραμμίζει πως οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ανακοπούν ούτε το προσφυγικό να αντιμετωπιστεί με φράχτες, κλειστά σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μάλιστα, επιμένουν πως η αποφασιστική υλοποίηση των ευρωπαϊκών αποφάσεων και της συμφωνίας με την Τουρκία είναι ο μοναδικός δρόμος για μια ανθρωπιστική και αλληλέγγυα διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

 

Επιπλέον, διευκρινίζουν πως η Ελλάδα παρά την μακρόχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, αλλά αυτό απαιτεί και αντίστοιχους ρυθμούς υλοποίησης και από τα υπόλοιπα μέρη. Κατηγορεί με αυτό τον τρόπο τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται στο 0,17% της υλοποίησής του και πως η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας δεν έχει ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ