Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Πατριάρχη Μόσχας με Πάπα - Τι έγινε;

Η ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη  Μόσχας Κύριλλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Αβάνας, στην Κούβα, σε ενδιάμεση στάση που θα πραγματοποιήσει ο Ποντίφικας στο ταξίδι του για το Μεξικό, σύμφωνα με σημερινή σχετική κοινή ανακοίνωση.

«Η Αγία Έδρα και το Πατριαρχείο της Μόσχας έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν ότι με τη χάρη του Θεού, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών θα συναντηθούν στις 12 Φεβρουαρίου», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Η συνάντηση αυτή, η οποία θα γίνει στο περιθώριο επίσκεψης στη Λατινική Αμερική του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, όπως και ταξιδιού στο Μεξικό του Ποντίφικα, θα αρχίσει με δίωρες συνομιλίες και «θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή μιας κοινής δήλωσης», επισημαίνεται στην ίδια κοινή ανακοίνωση.

 

Η συνάντηση αυτή «προετοιμαζόταν από καιρό» και «σηματοδοτεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών», όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, το κύριο θέμα που θα συζητήσουν ο πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κύριλλος, θα είναι ο διωγμός των Χριστιανών.

 

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα έχει συνάντηση με Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ κι επισημαίνουν ότι η επικείμενη συνάντησή τους θα είναι ένα από τα σημαντικότερα για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ