Υπέροχη vintage αισθητική: Αυτά είναι τα 5 πιο παλιά wine bars της Ευρώπης

Τα wine bar δεν είναι καινούργια συνήθεια. Δεδομένου ότι το κρασί καταγράφεται στην ιστορία από την αρχή της ανθρωπότητας, δεν αποτελεί έκπληξη πως οι άνθρωποι δημιουργούσαν ειδικά μέρη για να κάνουν τις σπονδές τους.

Ιδού ορισμένα από τα πιο παλιά wine bars στο κόσμο...

Al Brindisi, Ferrara, Iταλία

Σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, αυτή είναι η πιο παλιά enoteca στον κόσμο, αφού πιστεύεται ότι έχει χτιστεί το 1435. Το εστιατόριο αυτό έχει φοβερή ιστορία, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι στους πελάτες του συμπεριλαμβάνονταν ο αστρονόμος Κοπέρνικος, ο ζωγράφος Τιτσιάνο και ο γλύπτης Μπενβενούτο Τσελίνι. Παρ’ όλ’ αυτά το ντεκόρ είναι απλό και αποτελείται από απλά ξύλινα τραπέζια, σκονισμένα μπουκάλια κρασιού και παγκάκια. Βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης, νοτιοανατολικά της Duomo.

Antica Bottega del Vino, Βερόνα, Ιταλία

Αυτή είναι μια osteria (ιταλική ταβέρνα) με μεγάλη ιστορία και μια εντυπωσιακή συλλογή από ιταλικές και διεθνείς ετικέτες οίνου. Ιδρύθηκε το 1890 και σερβίρει αυθεντική βερονέζικη κουζίνα. Έχει στο κελάρι της περισσότερα από 3 χιλιάδες κρασιά, επιλεγμένα από τους καλύτερους wine-experts. Το κτίριο υπάρχει από τον 16ο αι. και ήταν κάποτε πανδοχείο. Τα τελευταία…100 χρόνια είναι ένα φημισμένο στέκι για διάσημους πολιτικούς και καλλιτέχνες. Αν βρεθείτε στη πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, η osteria αυτή είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Gordon’s, Λονδίνο, Αγγλία

Το Gordon’s είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1890, όταν ο Angus Gordon, ένας από τους τελευταίους vintners (άνθρωπος που μπορεί να πουλήσει κρασί χωρίς άδεια) έφτιαξε αυτό το μαγαζί στο δυτικό Λονδίνο. Το κτίριο χτίστηκε το 1680 και είχε διάφορες χρήσεις. Πρώτα  χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, ενώ πριν 125 χρόνια ήταν η κατοικία του Rudyard Kipling, διάσημου άγγλου ποιητή και συγγραφέα. Τα σκονισμένα μπουκάλια στο παράθυρο προσθέτουν γοητεία στο χώρο, ο οποίος από έξω μοιάζει με κατάστημα βικτωριανής εποχής. Δοκιμάστε το δικό τους κρασί Fat Bastard, το οποίο είναι 100% Chardonnay -δεν θα απογοητευτείτε!

Réserve de Quasimodo, Παρίσι, Γαλλία

Αυτό το wine shop βρίσκεται σε ένα δρομάκι στην παραδοσιακή γειτονιά του Παρισιού Ile de la Cité, στη σκιά της Notre Dame. Μπορεί να επισκιάζεται από τη δόξα του καθεδρικού ναού, αλλά αξίζει κι αυτό λίγη προσοχή -άλλωστε πρόκειται για το παλιότερο wine bar στο Παρίσι. Σερβίρει αυθεντική γαλλική κουζίνα, συνοδευμένη με τα κατάλληλα κρασιά και μάλιστα σε οικονομικές τιμές. Πιθανότατα άνοιξε το 1240, αλλά σύμφωνα με φωτογραφικά αρχεία υπήρξε wine bar στο συγκεκριμένο σημείο από το 1869. Oι σημερινοί ιδιοκτήτες Nathalie και Christian μπορούν να σας προτείνουν κρασιά για να συνοδέψουν το γεύμα που προσφέρουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Μπορείτε όμως απλά να αγοράσετε ένα κρασί και να το απολαύσετε με ένα ωραίο πικ νικ δίπλα στον Σηκουάνα.

Zur Traube, Αμβούργο, Γερμανία

Ο θεμέλιος λίθος αυτού του μαγαζιού έπεσε το 1880 και το 1899 άρχισε να λειτουργεί ως wine shop. Το 1919, ο διάσημος γλύπτης ξύλου Otto Wessel ξεκίνησε να φτιάχνει την ξύλινη επένδυση που χρειάστηκε πάνω από έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες του ανέθεσαν το πανέμορφο, καλλιτεχνικό ταβάνι. Αυτό ήταν το πρώτο wine bar στο Αμβούργο. Το Zur Traube έχει, όπως krasiagr.com, μια συλλογή από 250 γαλλικά και γερμανικά κρασιά, τα οποία σερβίρονται με γαλλικά εδέσματα. Τα φώτα των κεριών και η τζαζ μουσική δημιουργούν ατμόσφαιρα, ενώ από τα παράθυρα έχετε θέα στον Έλβα ποταμό. Αυτό είναι το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ