Hijarbie: Η μουσουλμάνα ανταγωνίστρια της Barbie προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Στα κοινωνικά δίκτυα έκανε την εμφάνισή της μια νέα κούκλα με το όνομα «Hijarbie» και μέσα σε λίγο καιρό έγινε viral. 

Η κούκλα Barbie που έχει ακόμα και το δικό της λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ήταν ιδέα μιας φοιτήτριας από τη Νιγηρία, την Hannefah Adam όταν εκείνη πήγε να σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, η φοιτήτρια παρατηρώντας ένα κενό στην αγορά ήθελε να εισαγάγει μια μικρή κούκλα με αυτό το ντύσιμο. Τώρα, η ίδια καλεί την εταιρεία παιχνιδιών Mattel να συμβαδίσει με τις πολλές μουσουλμάνες που είναι οπαδοί της κούκλας και να δημιουργήσει μια πραγματική Hijarbie.

Η 24χρονη που ασχολείται με το σχέδιο μόδας δήλωσε: «Η ιδέα μου ήρθε όταν σκεφτόμουν πώς πραγματικά θα ήθελα να δω μια κούκλα ντυμένη έτσι». Επιπλέον η 24χρονη έχει σχεδιάσει και έχει φτιάξει μόνη της όλα τα ρούχα για την κούκλα συνδυάζοντας έντονα χρώματα κάνοντας ένα μοντέρνο ντύσιμο φορώντας στην κούκλα πάντα τη μαντίλα.

Η νεαρή κοπέλα συνδυάζει την γκρι μαντίλα με έντονα χρώματα σε φούστες και άλλα ρούχα. Όπως λέει, πολλά από τα ρούχα που έχει φτιάξει για την κούκλα είναι πιστά αντίγραφα από τα ρούχα που έχει η ίδια στην ντουλάπα της και φοράει καθημερινά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλές followers της κούκλας στα κοινωνικά δίκτυα εμπνέονται από αυτήν για το τι να φορέσουν. Για παράδειγμα μια κοπέλα που ακολουθεί το προφίλ που έχει φτιάξει για την κούκλα η κοπέλα αναφέρει «Λατρεύω αυτά τα χρώματα, ειδικά το μπορντό με το μαύρο μοιάζει αρκετά ωραίο, ευχαριστώ για την ιδέα».

Η 24χρονη τώρα αναμένει να δει την κούκλα της να κυκλοφορεί στην αγορά αντιπροσωπεύοντας πολλές μουσουλμάνες. Πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία με τις Barbie λάνσαρε νέες κούκλες, με καμπύλες, μικροκαμωμένες και με διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ