Αυτό το 7 μηνών μωράκι που δολοφονήθηκε μαζί με τους γονείς του έγινε σύμβολο στο πόλεμο κατά των συμμοριών του Μεξικού

Το αιματοβαμμένο Μεξικό έχει συγκλονίσει η δολοφονία του 7 μηνών Marcos Colón και των γονιών του.

Τον κόσμο, που κατηγορεί την κοινωνία του Μεξικό για αποδοχή της εγκληματικότητας και ανικανότητα διαχείρισής της, έχουν εξοργίσει οι φωτογραφιές των νεκρών πτωμάτων τους στην άκρη του δρόμου.

Ο Marcos έχει παρομοιαστεί από πολλούς με τον μικρό Αϊλάν, το σώμα του οποίου ξεβράστηκε σε παραλία του Αιγαίου, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Οι χρήστες του διαδικτύου αναρωτιούνται γιατί οι Μεξικανοί συγκινήθηκαν περισσότερο από τον θάνατο του Αϊλάν και όχι από τους καθημερινούς θανάτους συμπολιτών τους.

Οι δύο γονείς φέρονται, σύμφωνα με τις αρχές, να είχαν εμπλακεί σε εμπόριο ναρκωτικών και η δολοφονία τους αποδίδεται σε συμμορία. Οι φριχτές φωτογραφίες που δείχνουν τα τρία πτώματα στην πόλη Oaxaca, στο Μεξικό, έχουν εξοργίσει τον κόσμο για την ανεξέλεγκτη βία των συμμοριών στη χώρα και την αποδοχή από την κοινωνία.

Ο 24χρονος Juan Alberto Pano Ramos και η 17χρονη Alba Isabel Colón βρίσκονταν με τον 7 μηνών γιο τους Marcos Miguel Pano Colón όταν άνοιξαν πυρ εναντίον τους το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Pinotepa Nacional. Πέθαναν ακαριαία.

Οι σκληρές φωτογραφίες γρήγορα άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου στα social media, με αποτέλεσμα οι χρήστες του διαδικτύου να εκφράζουν την οργή τους για το ανεξέλεγκτο κύμα βίας. "Αυτή η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι ακριβώς όπως ο μικρός Αϊλάν από τη Συρία. Η Pinotepa Nacional έγινε διάσημη εχθές το βράδυ. Όχι από ένα σεισμό αλλά εξαιτίας αυτής της φωτογραφίας", σχολίασε σελίδα στο Facebook που ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν στην πόλη.

Μια ακόμα σελίδα στο Facebook που προωθεί το μεξικανικό θέρετρο Ακαπούλκο συνέδεσε επίσης τον Marcos με τον Αϊλάν. "Θυμάσαι το αγοράκι από τη Συρία; Θυμάσαι πόσο αγανακτισμένος ήσουν και που έβαλες τη σημαία στο Facebook; Αυτό συμβαίνει στο Μεξικό και συγκεκριμένα στην πόλη Pinotepa Oaxaca, όπου λαθρέμποροι ναρκωτικών σκότωσαν αυτή την οικογένεια και το 7 μηνών αγγελούδι".


Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την οικογένεια, με εκατοντάδες ανθρώπους να δίνουν το παρών κρατώντας κεριά και προσευχόμενοι. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις για το φριχτό έγκλημα που συνδέεται με συμμορία. Όπως είπαν ο Juan και η Alba δολοφονήθηκαν επειδή πουλούσαν ναρκωτικά. "Μια αντίπαλη συμμορία από το Guerrero τους εντόπισε και τους γάζωσε με σφαίρες", υπογράμμισαν

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ