Όλα όσα έγιναν στη μεγαλύτερη απεργία στην Ελλάδα (Φώτο- Δηλώσεις- Βίντεο)

Παρέλυσε η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που πραγματοποήθηκε  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

 Στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε το απεργιακό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ είχε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Απεργούν και τα ταξί.

18:00 Μέχρι και οι ιερείς βγήκαν στο δρόμο στη Χίο

Βροντερό «παρών» έδωσαν οι ιερείς στη Χίο, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.  Οι ιερείς έγιναν "ένα" με τους ναυτικούς, κρατώντας το πανό τους, ενώ ένας  από τους ιερωμένους απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό από το βήμα της συγκέντρωσης.

16:30 Στο Αργος οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν κατά του Ασφαλιστικού βγάζοντας τα φορεία στους δρόμους

Οι συγκεντρώσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ από νωρίς οι αγρότες είχαν αποκλείσει τις δύο εισόδους του Άργους στο νοσοκομείο και τη Δαλαμανάρα. Η πόλη είχε νεκρώσει, αφού κλειστά είναι όλα τα καταστήματα και τα καφέ.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που διάλεξαν να διαμαρτυρηθούν οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό έξω από το νοσοκομείο της πόλης που έβγαλε στον δρόμο φορεία.

16:00 Απεργία: Μαζικές κινητοποιήσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Ξάνθη

Εργαζόμενοι όλων των παραγωγικών τάξεων και φορέων συμμετείχαν ενεργά στη σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Κλειστές επίσης έμειναν όλες σχεδόν οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, οι λιγοστές καφετέριες που ήταν ανοιχτές κατά την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης και της πορείας που ακολούθησε δέχθηκαν τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

Στην πόλη της Δράμας, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας με δεκάδες εκατοντάδες πολίτες να διαμαρτύρονται κατά το ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Από νωρίς αγρότες με τρακτέρ είχαν εμποδίσει την πρόσβαση στα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που λειτούργησαν κανονικά παρά την απόφαση του εμπορικού κόσμου της Δράμας να μην λειτουργήσει κανένα εμπορικό κατάστημα.

15:00

Πλημμύρισε και η Ρόδος από τη διαδήλωση για την απεργία


Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο νησί της Ρόδου, με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι είναι η μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών.

 

14:05

Και ο Λαφαζάνης, με Ραχήλ, Βαλαβάνη, Στρατούλη στην πορεία


Έχοντας στο πλευρό του στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας, κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

 

12:50

Έκαναν τον Κατρούγκαλο... γκράφιτι -«Υπουργός ανεργίας και κοινωνικής ανασφάλειας»


Την ημέρα που σχεδόν όλη η Ελλάδα είναι στους δρόμους και απεργεί απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστική και τη φορολογία, ένα γκράφιτι με τον Γιώργο Κατρούγκαλο στους τοίχους της Αθήνας έγινε φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Απεικονίζει τον υπουργό Εργασίας και τον συνοδεύει με τον παραφρασμένο τίτλο του «Υπουργού ανεργίας & κοινωνικής ανασφάλειας». 

12: 40

Το εντυπωσιακό πανό της διαδήλωσης που έκλεψε την παράσταση

Έτοιμο είναι το πανό που έφτιαχναν πριν από λίγη ώρα οι διαδηλωτές στην πλατεία Κλαυθμώνος, το οποίο «στολίζεται» από τρακτέρ, γραβάτες, ιατρικές μπλούζες και εσώρουχα.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το πανό γράφει: «όποιος μας κοροϊδεύει πέφτει».

12:35

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές -Δύο τραυματίες


Eπεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού στη Θεσσαλονίκη, όταν αντιεξουσιαστές που έκαναν δική τους πορεία έσπασαν βιτρίνες και έγραψαν συνθήματα σε κλεισμένα στόρια.

 

12:29

Μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο

Κλειστά καταστήματα, εμπορικά και επιχειρήσεις εστίασης, μπλόκα σε οδικές αρτηρίες, δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και της ΑΔΕΔΥ, συνθέτουν την απεργιακή εικόνα στο νομό Ρεθύμνου.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εμποροβιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα και οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ και όσοι εργάζονται στον κλάδο της υγείας, διαδηλώνουν για να αποτρέψουν τη βίαιη, όπως σημειώνουν, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.


Ανάμεσα στους διαδηλωτές και εκπρόσωποι από τους αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να στηρίξουν την απεργία, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνέλευση των αγροτών στον κόμβο Ατσιπόπουλου όπου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα αποφασιστεί το κλείσιμο της Εθνικής οδού και οι περαιτέρω δράσεις τους.
Από πλευράς του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου οι διεκδικήσεις αφορούν κυρίως το να μην υπάρξει αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση με ταυτόχρονη απόφαση για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας προασπίζοντας τη μη υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την επιστροφή

12:24

Μαζικές συγκεντρώσεις στο Άργος

Εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δερβενακίων στο 'Αργος, από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων της Αργολίδας, ενώ και δεύτερη συγκέντρωση με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, οι συγκεντρώσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ από νωρίς οι αγρότες είχαν αποκλείσει τις δύο εισόδους του 'Αργους στο νοσοκομείο και τη Δαλαμανάρα. Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η πορεία στο κέντρο του 'Αργους, που έχει νεκρώσει, αφού κλειστά είναι όλα τα καταστήματα και τα καφέ της πόλης.
Επίσης, κλειστά είναι τα καταστήματα και στο Ναύπλιο, με ανοικτά μόνο τα καφέ της πόλης. Οι απεργοί μπροστά και οι αγρότες με τα τρακτέρ από πίσω κατευθύνονται πεζή προς το Κεφαλάρι και τους Μύλους της Λέρνης με σκοπό να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους αποκόπτοντας τελείως την ανατολική Πελοπόννησο.

12:10

Συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στην οδό Μητροπόλεως - Σε λίγο θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το ΥΠΟΙΚ.

12:05

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την πρόταση για το ασφαλιστικό


Να πάρει πίσω την πρότασή της για το ασφαλιστικό, με την οποία «αποδομεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» καλεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
«Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες. Παρουσίασε ένα σχέδιο για το ασφαλιστικό πρόχειρο, χωρίς στρατηγική, χωρίς ποσοτικοποιημένoυς στόχους. Σχέδιο που στοχοποιεί και εξοντώνει κοινωνικές ομάδες, που ευνοεί την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή, που μετατρέπει τις συντάξεις των νέων γενεών σε φιλοδώρημα», σχολιάζει η κ. Γεννηματά με ανάρτησή της στα social media.

12:01

Τα πάντα κλειστά στην Κόρινθο

Κλειστά είναι όλα τα καταστήματα στην Κόρινθο και το Κιάτο. Δεν υπάρχει ανοικτό ούτε καφενείο για καφέ. 
Στο κέντρο της Κορίθνου πραγματοποιείται μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα. Συμμετέχουν όλα τα εργατικά κέτνρα του νομού και περισσότερα από 40 σωματεία, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι του Καζίνο Λουτρακίου.
Με την ολοκλήρωση των ομιλιών οι απεργοί θα κατευθυνθούν στον Ισθμό στο μεγάλο μπλόκο των αγροτών.


11:49

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη


 Σε εξέλιξη βρίσκονται τα απεργιακά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη.
Η πορεία των ταξιτζήδων, εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών που ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους έφτασε ήδη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι διαδηλωτές ανάήτησαν μια ελληνική σημαία στα κάγκελα του υπουργείου και παραμένουν έξω από αυτό, έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου έχουν παραταχθεί και τα αυτοκίνητα που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία.


Στο υπουργείο αναμένεται να καταλήξουν και οι υπόλοιπες πορείες του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Καθ' οδόν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης είναι και αγρότες με τρακτέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ