Με έμπνευση το ''Ναό της μόδας'' στο ύφασμα, η ΙΚΕΑ ενθουσιάζει με τα νέα σχέδια για κουρτίνες, παπλωματοθήκες & τραπεζομάντηλα - Ρομαντικό ή παραδοσιακό στυλ

6 εκατομμύρια σχέδια! Τα περισσότερα μοτίφ σε ύφασμα που έχουν συγκεντρωθεί ποτέ όλα μαζί στον κόσμο! Σημείο αναφοράς, τόπου συνάντησης, έμπνευση για εκατοντάδες επαγγελματίες στην μόδα και στην διακόσμηση... 

Το Musèe de l' Impression sur Etoffes Mulhouse είναι ο Ναός των σχεδίων σε υφάσματα για επιπλώσεις, τραπεζομάντηλα, ασπρόρουχα, σεντόνια ή εσάρπες, ή απλά μαντήλια, τσάντες και αξεσουάρ.

Όλος ο πολιτισμός της γης πάνω στα καρέ από βαμβάκι ή μετάξι σε κουρτίνες ή καναπέδες, υφάσματα για καθιστικά ή το γαλλικό ζακάρ, τα λαχούρια, ή Ινδία με τα ατελείωτα πολύπλοκα σχέδια της, ο Βρετανικός κήπος, η βαθιά Ανατολή, ή το εκλεπτυσμένο γούστο των μαίτρ της μόδας σαν τον Christan Lacroix ή του Jean Charles de CastelΒajac. Έτσι η ΙΚΕΑ με αφορμή αυτό το Ιερό της τέχνης των σχεδίων στα υφάσματα εγκαινίασε τις πιο κάτω σειρές: 

Το στρώσιμο του τραπεζιού είναι ένας τρόπος έκφρασης.  Με τη σειρά INBJUDANDE ο χώρος της κουζίνας και της τραπεζαρίας μπορούν να ανανεωθούν με ένα ρομαντικό μοτίβο με τριαντάφυλλα, σε πετσέτες, χαρτοπετσέτες, δίσκους, σουπλά και σε ένα σετ μεταλλικών κουτιών. Είναι βέβαιο ότι αυτή η ανανέωση θα σας εμπνεύσει για περισσότερες στιγμές με φίλους, καφέ, τσάι και κέικ, σε μια ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα!

Αυτόν το μήνα παρουσιάζουμε μια νέα σειρά υφασμάτων, σχεδιασμένα να φέρουν μια φρέσκια, ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Ανάμεσα σε αυτά είναι και κάποια υφάσματα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Μουσείο Υφασμάτων στο Mulhouse, της Γαλλίας. Τα μοτίβα που έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται εκεί αποτελούν έργα τοπικών σχεδιαστών υφασμάτων. Το 1833 ξεκίνησαν να συλλέγουν τα σχέδια που παρήγαγαν και να προσθέτουν σχέδια άλλων χωρών και στη συνέχεια άλλων εποχών.

Η αξία της συλλογής μεγάλωσε με τον καιρό και σήμερα αποτελεί την κυριότερη συλλογή υφασμάτων στον κόσμο. Τα μοτίβα που ενέπνευσαν την Emma Jones, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Προϊόντων ΙΚΕΑ, έχουν προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζουν με τα προϊόντα ΙΚΕΑ και τις κυριότερες σειρές επίπλων. «Με αυτή τη συλλογή θέλαμε να αναμείξουμε και να ταιριάξουμε διαφορετικά μοτίβα και υφές, νέα και παλιά, και να δημιουργήσουμε πολλούς όμορφους συνδυασμούς -που φανερώνουν τη βαθιά γνώση μας για τον εξοπλισμό του σπιτιού και τη ζωή στο σπίτι.». Το αποτέλεσμα είναι μια ποικιλία νέων, υπέροχων υφασμάτων για το σπίτι, από λευκά είδη για το υπνοδωμάτιο, μέχρι υφάσματα με το μέτρο, κουρτίνες και καλύμματα μαξιλαριών. 

Παπλωματοθήκες 

Η νέα παπλωματοθήκη LJUSÖGA προσθέτει μια ρομαντική αίσθηση στο υπνοδωμάτιο. Είναι κατασκευασμένη από 100% βαμβάκι που προέρχεται από πιο βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας, σε ένα παραδοσιακό μοτίβο λουλουδιών βασισμένο στη συλλογή Mulhouse.

Το μοντέρνο μοτίβο της παπλωματοθήκης PRAKTTRY είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός μοναδικού, προσωπικού στιλ στο υπνοδωμάτιο. Η παπλωματοθήκη είναι κατα- σκευασμένη από lyocell και βαμβάκι που προέρχεται από πιο βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας και φέρνει άνεση και απαλότητα στο κρεβάτι, ενώ διατηρεί και το πάπλωμα στη θέση του.

Ύφασμα με το μέτρο

Το ύφασμα με το μέτρο KUNGSLILJA διαθέτει ένα παραδοσιακό μοτίβο μονόχρωμων λουλουδιών, εμπνευσμένο από την συλλογή υφασμάτων Mulhouse. Το ύφασμα είναι μια μίξη λινού και βαμβακιού που προέρχεται από πιο βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας και μπορεί να πλυθεί ακόμα και στους 40 βαθμούς.

Το ρομαντικό μοτίβο με λουλούδια του υφάσματος με το μέτρο SIGBRITT, ενισχύει το παραδοσιακό στιλ. Το ύφασμα είναι από 100% βαμβάκι που προέρχεται από πιο βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας και αυτό σημαίνει ότι το βαμβάκι καλλιεργείται με τρόπο που μειώνεται η χρήση νερού και χημικών, σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο καλλιέργειας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ