1 δισεκατομμύριο οι χρήστες του Gmail και του WhatsApp: Το 1/7 του πλανήτη στο ίδιο club!

Τον αριθμό-ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών το μήνα, ξεπέρασαν μόλις η πασίγνωστη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail της Google και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, WhatsApp ιδιοκτησίας Facebook.

 Πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από το 1/7 των κατοίκων του πλανήτη χρησιμοποιεί και τις δύο υπηρεσίες, όπως σημειώνει ο Guardian.  

 

Οι ανακοινώσεις του κατορθώματος των δύο υπηρεσιών, συνέβησαν με διαφορά λίγων λεπτών την Δευτέρα το βράδυ. Γεγονός που καταδεικνύει τον σκληρό ανταγωνισμό στο χώρο της τεχνολογίας, με τις εταιρείες να χρησιμοποιούν τα στατιστικά αυτά για να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κοινού και των επενδυτών τους.  

 

Ο ιδρυτής του Facebook με post στο προφίλ του, εξήρε τους συνιδρυτές της υπηρεσίας, την οποία εξαγόρασε προ διετίας έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέροντας ότι πολύ λίγες υπηρεσίες εξυπηρετούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα και ότι αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον ρόλο του Facebook στον διασυνδεδεμένο κόσμο.   


Το Mashable σημειώνει ότι αν και το Gmail, που έκανε την εμφάνισή του το 2004, χρειάστηκε περισσότερο χρόνο απ' όσο το WhatsApp για να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες, η Google διαθέτει περισσότερες υπηρεσίες και προϊόντα με άνω του ενός δισ. χρηστών, μεταξύ των οποίων τη μηχανή αναζήτησης, το YouTube, τον Chrome και το Google Maps. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ