Απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα

Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης θα διαρκέσει η 24ωρη απεργία των ΜΜΕ που αντιδρούν στο σχεδίο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Οι δημοσιογράφοι μετέχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, κατόπιν αιτήματος για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, η απεργία στα ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου έως τις 6 το πρωί της επομένης.  

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Γραφεία Τύπου. Μέρος στην απεργία θα πάρουν και οι τεχνικοί στα ραδιόφωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕΡ καθώς και η ΠΟΣΠΕΡΤ.  

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απαιτούν τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων και τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων καλεί όλους τους εργαζόμενους στον χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην αυριανή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ