Ο Δημήτρης Καμπουράκης γράφει: Οι Γερμανοί οι καλύτεροι σύμμαχοι για να μείνουμε στο Σένγκεν - Δείτε γιατί

Ο ρεπόρτερ Κατάλευκος μονολογούσε καθώς κοίταζε τα ρεπορτάζ των εφημερίδων για τα αγροτικά μπλόκα. Το γεγονός ότι οι Κήποι στον Eβρο έκλειναν επ’ αόριστον, κόβοντας την οδική σύνδεση Ελλάδας - Τουρκίας, τον ενοχλούσε πολύ. 

Ο Τζώνης απέναντί του ήταν το ακριβώς ανάποδο. Κάθε φορά που άκουγε για καινούργιο κλείσιμο δρόμων πανηγύριζε.

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης στο ethnos.gr

-«Μα καλά, γιατί δεν πάνε να συζητήσουν με τον Τσίπρα;» ξέσπασε ο Κατάλευκος. «Τι σκοπεύουν δηλαδή να κάνουν; Να κλείσουν επ’ αόριστον τους δρόμους;».
-«Αλλος ένας πρωτευουσιάνος με σκαρπίνια που τον ενοχλούν οι αγρότες με τις λασπωμένες γαλότσες» κάγχασε ο Τζώνης.

-«Τον κακό σου τον καιρό, ανόητε, που δεν έχεις περπατήσει ποτέ σε χωράφι και μου ‘γινες υπερασπιστής των αγροτών. Εγώ, κύριε, έχω φορέσει γαλότσες, εσύ γεννήθηκες με τα τίμπερλαντ».
-«Ε τότε να βάλεις πλάτη στους αγρότες, αρχηγέ, όχι να τους βρίζεις».

Δεν βρίζω, απλώς λέω ότι διαφωνώ με τις μεθόδους τους. Να πάνε να κουβεντιάσουν, όχι να κλείνουν τους δρόμους».

-«Με ποιον να κουβεντιάσουν και τι να πουν, δηλαδή;».

-«Ρε Τζώνη, με δουλεύεις; Πού ξανακούστηκε να καλεί ο πρωθυπουργός τους απεργούς σε διάλογο κι αυτοί να αρνούνται; Δεν γίνεται, είναι παράταιρο πράγμα».

-«Για κάτσε, ρε αρχηγέ, γιατί θα μας τρελάνεις. Αν θέλουμε να μοιράσουμε ένα χωράφι οι δυο μας, καθόμαστε σ’ ένα τραπέζι και το κουβεντιάζουμε το θέμα, σωστά;».
-«Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ».

-«Ναι, αλλά αν εγώ, πριν κουβεντιάσουμε, ορμήσω και το καταπατήσω, εσύ μετά θα κάτσεις στο τραπέζι να το συζητήσεις ή θα μου ζητήσεις πρώτα να αποχωρήσω απ’ το καταπατημένο;».
-«Τι είναι αυτό που λες, ρε Τζώνη; Μια σαχλαμάρα...».

-«Αυτή είναι η μηδενική βάση που λένε οι αγρότες, αρχηγέ. Να πάρει πίσω το Ασφαλιστικό ο Κατρούγκαλος και τότε να μιλήσουν».
-«Α, μάλιστα. Κι εγώ σου λέω πως αυτή η δήθεν θέση των αγροτών είναι πρόσχημα. Να τον ρίξουν θέλουν. Είναι ολοφάνερο πια».

 

-«Ποιοι θέλουν να τον ρίξουν; Οι δικοί του; Αφού οι περισσότεροι στα μπλόκα ήταν ψηφοφόροι του».

-«Ασε μας, ρε Τζώνη, που ήταν ψηφοφόροι του αυτοί οι έξαλλοι που τα κάνανε μαντάρα στη Θεσσαλονίκη ή οι άλλοι που κάθε μέρα διαλύουν συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ακροδεξιοί είναι οι περισσότεροι».

-«Οι διακόσιοι-τριακόσιοι που κάνουν τις φασαρίες μπορεί να είναι χρωματισμένοι, αρχηγέ. Αλλά οι 20.000 που έχουν κατεβάσει τα τρακτέρ τους στα μπλόκα είναι απλώς εξουθενωμένοι αγρότες. Και ψηφοφόροι του Τσίπρα οι περισσότεροι».

-«Αν λοιπόν είναι καλοπροαίρετοι ψηφοφόροι του Τσίπρα, τότε να πάνε να μιλήσουν μαζί του. Αλλες εποχές με μπλόκα, οι αγρότες ζητούσαν διάλογο με τους πρωθυπουργούς κι αυτοί αρνούνταν».
-«Ναι αρχηγέ, αλλά αυτό έχει κι άλλη ανάγνωση».

-«Για να την ακούσω...».

-«Οτι έφθασε σε τέτοιο σημείο αναξιοπιστίας ο Αλέξης, που δεν θέλουν να μιλήσουν μαζί του ούτε οι δικοί του. Ως και αυτό κατάφερε».

Η  ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Απρόσμενος σύμμαχος
Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα «τρέξει» επιτέλους το θέμα των hotspots και με τον τρόπο αυτό θα προλάβει τους καλοθελητές που διακινούν τα σχέδια για εξοβελισμό της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

 

Διότι αν οι σκληροί της Ευρώπης επαναφέρουν συνοριακούς ελέγχους, τότε θα αρχίσει να ξηλώνεται το ευρωπαϊκό μας πουλόβερ κι άντε μετά να το ξαναπλέξουμε.
Ξέρετε όμως ποιος είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας σ’ αυτήν την επικίνδυνη ιστορία; Θα μείνετε ίσως άναυδοι, αλλά ένα από τα σοβαρότερα αναχώματα των σχεδίων για έξοδό μας από τη Σένγκεν είναι οι... Γερμανοί. Η Fraport, που πήρε τα αεροδρόμιά μας, δεν πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για να δει την τουριστική κίνηση να μειώνεται δραματικά και τα προϋπολογισμένα έσοδά της να πέφτουν κατακόρυφα.

Ως γνωστόν, η Fraport έχει κύριο μέτοχο το γερμανικό Δημόσιο, μέσω του κρατιδίου της Εσσης. Οπότε η ιδιωτικοποίηση, που τόσο κατακρίθηκε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αποδειχθεί ο απρόσμενος σύμμαχος που θα τον (και θα μας) γλιτώσει από μια καταστροφή. Είδατε τα παιχνίδια της τύχης;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ