Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Aπάτη η ιστορία βιασμού της 13χρονης από μετανάστες στο Βερολίνο που προκάλεσε σάλο - Ομολόγησε ότι την επινόησε

Η υπόθεση της έφηβης από το Βερολίνο, που ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού από μετανάστες, φαίνεται πως παίρνει νέα τροπή...

Η 13χρονη παραδέχθηκε ότι επινόησε την ιστορία, όπως υποστηρίζει αξιωματούχος, και διαπιστώθηκε ότι έμενε με έναν Γερμανό άνδρα το διάστημα της απουσίας της.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις αλλά και τη διαμάχη της Γερμανίας με την Ρωσία τις προηγούμενες ημέρες. Η 13χρονη, μέλος της ρωσόφωνης κοινότητας του Βερολίνου, δήλωσε στην αστυνομία ότι την βίασαν, όταν εμφανίστηκε μετά από την 30ωρη εξαφάνισή της, τον Ιανουάριο. Ισχυρίστηκε ότι τρεις άνδρες αραβικής και τουρκικής καταγωγής την έσυραν στο αυτοκίνητό τους, από έναν σταθμό τρένου, και την κακοποίησαν.

Η είδηση προκάλεσε διαδηλώσεις από τις ρωσο-γερμανικές κοινότητες, αλλά και ακροδεξιές ομάδες. Ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πήρε θέση, κατηγορώντας τις γερμανικές αρχές για επιχείρηση «κάλυψης» της υπόθεσης.

Ομως, ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Βερολίνου, Μάρτιν Στέλτνερ, αποκάλυψε ότι το κορίτσι απέσυρε την καταγγελία της, μετά από μία ιατρική εξέταση που έδειξε ότι δεν έπεσε θύμα βιασμού.  Εξετάζοντας τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της, η αστυνομία διαπίστωσε ότι το κορίτσι έμεινε με έναν Γερμανό άνδρα το βράδυ που εξαφανίστηκε. Τόσο ο άνδρας, όσο και η μητέρα του επιβεβαίωσαν την παρουσία της 13χρονης στο σπίτι τους. Δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή εκείνη τη νύχτα, σύμφωνα με τον Στέλτνερ. Μιλώντας με το κορίτσι, η αστυνομία κατέληξε ότι η έφηβη είχε σεξουαλική επαφή με δύο άνδρες, μήνες πριν από την εξαφάνισή της.

Οι άνδρες ανακρίθηκαν, καθώς πρόκειται για ανήλικη, και το παραδέχθηκαν. Ο ένας από αυτούς, είναι Τούρκος πολίτης. Ο ίδιος δήλωσε ότι το κορίτσι είχε προβλήματα με το σχολείο. Η Γερμανία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το «κύμα» σεξουαλικών επιθέσεων, με δράστες πρόσφυγες, που έλαβαν χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πάνω από 900 καταγγελίες έγιναν για επιθέσεις από βορειοαφρικανούς ή άραβες άνδρες, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κολονία, με τις 523 από αυτές να κάνουν λόγο για σεξουαλική επίθεση. Ανάλογα περιστατικά αναφέρθηκαν και σε άλλες γερμανικές πόλεις.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ