Όλα όσα έγιναν στο τετ α τετ Μουζάλα -Μητσοτάκη: Εθνικό θέμα το προσφυγικό, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες

Αν και όπως σχολίασαν και οι δύο πλευρές πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεννόησης, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ειδικά για το πρώτο εξάμηνο, το οποίο ήταν «ένα χαμένο εξάμηνο» στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. 

Παράλληλα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της ΝΔ η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Βασίλης Κικίλιας και ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Μουζάλας:  Υπήρξαν και διαφωνίες αλλά και προσπάθεια για σύγκλιση


 Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής πολιτικής είπε μετά το τέλος της συνάντησης «έγινε σε κλίμα συνεννόησης, υπήρξε σύγκλιση ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση. Υπήρξαν και διαφωνίες αλλά και προσπάθεια για σύγκλιση, ενώ η όποια κριτική έγινε μέσα σε όρια αξιοπρέπειας». 

 

ΝΔ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό»

Από την πλευρά της ΝΔ στέλεχος του κόμματος που συμμετείχε στη συνάντηση επιβεβαίωσε το καλό κλίμα, επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι το θέμα έχει εθνικές διατάσεις. «Η αίσθηση που αποκόμισαμε είναι πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ''κόκκινο συναγερμό''». Σε ερώτηση αν συζητήθηκε η έξοδος από Σένγκεν απάντησε «μιλούσαμε όλοι γνωρίζοντας πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα έχει επίγνωση των δυσκολιών».

 

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ θα συμβάλει με πρωτοβουλίες

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως η συζήτηση ήταν ουσιαστική. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ασκήθηκε κριτική για την πολιτική του πρώτου εξαμήνου που ήταν ένα μείγμα απραξίας και αμηχανίας. «Εμείς στη ΝΔ το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό τώρα όμως έχουμε μία νέα κατάσταση  η ένταση και το εύρος του ζητήματος είναι εθνικών διαστάσεων. Διαπιστώθηκαν συγκλήσεις και αποκλίσεις η ΝΔ θα συμβάλει με πρωτοβουλίες».

 

Τα επόμενα βήματα-πρωτοβουλίες Μητσοτάκη 

  • Την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, αλλά και να ενημερωθεί για τα hotspots.
  • Στις 15 Φεβρουαρίου έχει καλέσει τους 27 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα, για να τους επισημάνει τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις. 
  • Στις 17 Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο του ΕΛΚ, θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως οι κ.κ. Γιούνκερ, Ντολ, Βέμπερ, Μοσκοβισί κ.ά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ