Ο Ολάντ απένειμε χάρη στην Ζακλίν Σοβάζ, τη γυναίκα - δολοφόνο του άντρα της: Την κακοποιούσε & βίαζε τις κόρες τους επί 50 χρόνια

Η Ζακλίν Σοβάζ, η πρωταγωνίστρια μιας πολυσυζητημένης από όλα τα μέσα ιστορίας την περασμένη εβδομάδα, πέρασε μια κόλαση για περίπου μισό αιώνα προτού φτάσει στο έγκλημα. 

Η 66χρονη σκότωσε τον σύζυγό της τον Σεπτέμβριο του 2012, την επομένη της αυτοκτονίας του γιου τους, με τρεις πυροβολισμούς στην πλάτη. Η ίδια και τα τέσσερα παιδιά της υφίσταντο επί 47 χρόνια σωματική βία και σεξουαλική κακοποίηση. Στη συνέχεια καταδικάστηκε με κάθειρξη δέκα ετών για το φόνο και ακολούθησε μια μεγάλη, παγκόσμια καμπάνια υποστήριξής της.  

 

Σήμερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε υπέρ της απονομής χάριτος στην Ζακλίν Σοβάζ με αποτέλεσμα τη «μείωση της ποινής της» γεγονός που θα της «επιτρέψει να υποβάλει αμέσως ένα αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους». 


Την ανακοίνωση έκανε πριν λίγο η γαλλική προεδρία: "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε, μπροστά σε μια σπάνια ανθρωπιστική κατάσταση να καταστήσει δυνατή, όσο πιο σύντομα γίνεται, την επιστροφή της κυρίας Σοβάζ στην οικογένειά της. Η ποινή της γυναίκας μειώνεται σε φυλάκιση 2 ετών και 4 μηνών" διευκρινίζεται στο κείμενο.  

Ο Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε την Παρασκευή τις τρεις κόρες της Ζακλίν Σοβάζ, όπως επίσης και τις δικηγόρους τους. «Τις άκουσε για πολλή ώρα κι αποφάσισε να εξετάσει το ζήτημα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου . Έκανε εκ νέου δεκτές σήμερα στις 18.00 ώρα Γαλλίας τις δικηγόρους της Ζακλίν Σοβάζ για να τους ανακοινώσει την απόφασή του» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από το περιβάλλον του Ολάντ.

«Η μητέρα μας υπέφερε σε όλη τη διάρκεια της συζυγικής ζωής της, θύμα του πατέρα μας, ενός βίαιου, τυραννικού, διεστραμμένου και αιμομίκτη άνδρα», ανέφεραν η Σιλβί, η Καρόλ και η Φαμπιέν.  

Για την υπόθεση της Ζακλίν Σοβάζ η κινητοποίηση των Γάλλων ήταν μαζική. Οι κόρες της υπέβαλαν στον πρόεδρο το αίτημα απονομής χάριτος, το οποίο είχαν υποστηρίξει πολλοί κοινοβουλευτικοί και σημαίνουσες προσωπικότητες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ