Ένταση στην αντιφασιστική πορεία - Συλλήψεις και εισβολή στο Πολυτεχνείο

Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται αυτή την ώρα τα μέλη αντιεξουσιαστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων τα οποία, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών στην Αθήνα την οποία εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία

Νωρίτερα ένταση επικράτησε στην πλατεία Βικτωρίας, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά προσαγωγές μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και φωτορεπόρτερ και μεταναστών.  Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ έχουν προκληθεί ζημιές σε ένα περιπολικό και δύο μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο μεταξύ, ομάδα περίπου 40 ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 18:00 εισέβαλε στο Πολυτεχνείο. 

Η ΕΛ.ΑΣ. με απόφαση του Αττικάρχη απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις και τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ής Ιανουαρίου στο τρίγωνο Χίλτον-Ρηγίλης-Συντάγματος, επικαλούμενη λόγους δημόσιας ασφάλειας. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσε εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την κρίση στα Ίμια στο Σύνταγμα την ίδια στιγμή που οι αντιεξουσιαστικές ομάδες θα έκαναν μία δική τους συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τελικά, η ΧΑ αποφάσισε η συγκέντρωση να γίνει έξω από τα γραφεία της επί της Μεσογείων, η οποία είναι σε εξέλιξη από τις 18:00. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ