Επίθεση ομάδας μασκοφόρων σε σουηδικό σιδηροδρομικό σταθμό: Ξυλοκόπησαν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες

Ομάδα μασκοφόρων, οι οποίοι θεωρείται ότι συνδέονταν με τον χώρο του ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, επιτέθηκε στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Στοκχόλμης

Οι μασκοφόροι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν όποιον δεν έμοιαζε εμφανισιακά με Σουηδό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής The Sun, οι μασκοφόροι μοίραζαν επίσης φυλλάδια που έγραφαν πάνω «αρκετά». Όπως σημειώνεται, φαίνεται ότι στόχευσαν κυρίως ανήλικους πρόσφυγες/ μετανάστες, σε μια ενέργεια με σκοπό τα αντίποινα για τη δολοφονία της Αλεξάντρα Μέζιερ προ ημερών. Η 22χρονη εργαζόμενη μαχαιρώθηκε σε άσυλο προσφύγων για ασυνόδευτα παιδιά. Είναι ασαφές εάν στοχεύθηκε εσκεμμένα ή όχι κατά τη διάρκεια καυγά μεταξύ νεαρών, που έλαβε χώρα στο Μέλνταλ, κοντά στο Γκέτεμποργκ. Για τη δολοφονία συνελήφθη 15χρονος Σομαλός.

Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, στην επίθεση συμμετείχαν 40 – 50 άτομα, ενώ στα φυλλάδια γινόταν αναφορά στο προαναφερθέν περιστατικό και υποστηριζόταν ότι η αστυνομία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον στην άνοδο της εγκληματικότητας σε βάρος των Σουηδών, ενώ γινόταν λόγος για «μεγαλύτερη συμπάθεια προς τους δράστες παρά προς τα θύματα» από τις αρχές. Παράλληλα, γινόταν ειδική αναφορά στα «παιδιά του δρόμου» από την Αφρική που «λυμαίνονται» τους δρόμους γύρω από τον σταθμό της πρωτεύουσας. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία της Στοκχόλμης είχε βγάλει ανακοίνωση όπου αναφερόταν ότι η περιοχή του σταθμού είναι πλέον αυξημένου κινδύνου λόγω μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ