Αυτό είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο - Χτίστηκε πριν από 1300 χρόνια!

Το ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan στην Ιαπωνία χρονολογείται από 705 μΧ!

Ιδρυτής του ήταν ο Fujiwara Mahito και βρίσκεται στην κατοχή της οικογένειας επί 52 γενιές! Μπορεί η μορφή του να έχει αλλάξει αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί ως ξενοδοχείο.

Για να συνειδητοποιήσει κανείς την ηλικία του ξενοδοχείου αρκεί να σκεφτεί πως ξεκίνησε να λειτουργεί περίπου 300 χρόνια πριν φτάσουν οι Βίκινγκς στην Αμερική και 225 χρόνια πριν την ίδρυση του βασιλείου της Αγγλίας.

Όπως είναι φυσικό κατέχει το σχετικό ρεκόρ Γκίνες. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως και το δεύτερο παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου, που ιδρύθηκε μόλις… 13 χρόνια αργότερα, βρίσκεται επίσης στην Ιαπωνία.

Εκτιμάται πως σχεδόν… όλοι έκαναν κάποια στιγμή ένα πέρασμα από το Keiunkan: Από πολιτικούς ως σαμουράι. Οι περισσότεροι έρχονταν για τον ίδιο σκοπό: Τις θερμές πηγές του ξενοδοχείου, που ρέουν από το άνοιγμά του έως σήμερα.

Ο παράγοντας που επηρέασε τη μακροβιότητα του ξενοδοχείου φαίνεται πως είναι η οικογενειακή εμπειρία και αυθεντία στη διαχείριση και διοίκησή του. Στο Trip Advisor οι περισσότερες κριτικές κινούνται στις αξιολογήσεις από «άριστα» έως «πολύ καλά».

Το ξενοδοχείο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και ανακαινίστηκε το 1997. Διαθέτει 37 δωμάτια- μερικά με ανοιχτά λουτρά κι άλλα με πλατφόρμα για παρατήρηση του φεγγαριού- καραόκε μπαρ και εστιατόριο που σερβίρει τοπικές λιχουδιές.

Το κόστος διαμονής ξεκινά από περίπου τα 440 δολάρια τη βραδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ