Το Eirinika αγαπά το θέατρο: Το ξεχωριστό & ιδιαίτερο «Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ» στη σκηνή του Βέμπο

Επειδή το κλασικό είναι πάντα νέο. Από 1 Φεβρουαρίου στο Θέατρο “Βέμπο”  κάθε Δευτέρα και Τρίτη...

Μερικοί το προτιμούν Γκρέυ. Και κάποιοι δίνουν τις δικές τους 3D διαστάσεις στο μύθο της αιώνιας νεότητας, στον αιώνα της θεοποίησης της εικόνας. Εδώ η αποθέωση και η αποκαθήλωση του προσωπικού και κοινωνικού πορτραίτου διαδέχονται η μία την άλλη, σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι συνειδησιακών αντανακλάσεων με φόντο το Βικτωριανό Λονδίνο, που μηδενίζει το υπαρξιακό κοντέρ και ¨δολοφονεί¨ χαρακτήρες ενός κόσμου που ζει πέρα απ΄ τα όρια της κρίσης και συντονίζεται μόνο με την προσωπική ηθική ενώ ο Ντόριαν Γκρέυ είναι διατεθειμένος για όλα, σ΄αυτό το παιχνίδι της ψυχής και της αιώνιας ύπαρξης.

Μια παράσταση-γέφυρα που έχει τη δική της ιστορία, “προβάλλοντας” και βγάζοντας στο φως  έναν ολόκληρο κόσμο New Age ηθικής, με  όλα τα επίπεδα, τις αποχρώσεις και τις γκρίζες ζώνες της συνείδησης, ενώ ο κλασικός μύθος του Όσκαρ Ουάιλντ έρχεται να ακτινοσκοπήσει όλο το σύμπαν της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, από τον έρωτα έως το τέλος του κόσμου και ενός σύμπαντος προσωπικού και επικίνδυνου.

Οι προσωπικοί δαίμονες αναζητούν τα βήματά τους, μπαινοβγαίνοντας σε δυο παράλληλα σύμπαντα και συντονίζονται επί σκηνής στους ήχους μιας πρωτότυπης μουσικής υπόκρουσης, που δίνει τον τόνο ενός προδιαγραφέντος πεπρωμένου.

Αναστρέφοντας το φακό, σε μια σύγχρονη κρίση ταυτότητας, οι πρωταγωνιστές ακροβατούν σε παράλληλα σύμπαντα, ανάμεσα στην προσωπική και την οικουμενική ηθική, το χρόνο και το χώρο που αλλάζει με ταχύτητα φωτός και που ανάμεσα στο χθες και το σήμερα η ισορροπία κρύβεται στο κενό. Κλασικά υπαρξιακά διλήμματα που γράφουν ιστορία στην πρωτότυπη διασκευή του Γιάννη Βολιώτη,  στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Βέμπο

Η εμπνευσμένη διασκευή του κειμένου και η τέχνη της εικόνας του Γιάννη Βολιώτη έρχονται να κλέψουν για δεύτερη φορά τις εντυπώσεις μετά τη “Σμύρνη μου αγαπημένη” και να μας ταξιδέψουν με ταχύτητα φωτός στις προβολές του Βικτωριανού Λονδίνου, που ζωντανεύει επί σκηνής στο ιστορικό Θέατρο Βέμπο, σε μια ατμοσφαιρική υπερπαραγωγή εικόνας και ήχου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βολιώτης
Μετάφραση - Θεατρική Διασκευή: Γιάννης Βολιώτης
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Σκηνικά: David Negrin
3D Visual Art: Γιάννης Βολιώτης
Κοστούμια: JP John Pan
Χορογραφίες: Βαγγέλης Παπαδημητρίου
Πρωτότυπη Μουσική: Φώτης Λάμαρης

Παίζουν οι: Φώτης Λάμαρης, Δημήτρης Σιγανός, Μιχάλης Παναγόπουλος, Αντώνης Τακτικός, Βασίλης Ταρατόρης, Φανή Γεωργακάκη 

Παραγωγή: Volition Spectacle
Συμπαραγωγός: Γιώργος Βέττος

Public & Media Relations: Νικόλας Φουρτζής (+30 6944704046)  
Marketing & Επικοινωνία, Playwalk 
Οργάνωση παραγωγής – Creative Director:  Volition Spectacle – Playwalk 
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης (Redboxstudio)

Τιμές Εισιτηρίων: 15 € (Γενική είσοδος) 12 € (μειωμένο) 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Απο 1 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

Διεύθυνση: Καρόλου 18 Μεταξουργείο
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2105221767, 2105229519 (ώρες ταμείου: 10.00-13.30 & 17.00-21.30

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ