Good News: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό μετά από 29 χρόνια σε κωμόπολη της Ιταλίας

Τον ερχομό του πρώτου παιδιού, ύστερα από 29 χρόνια, γιορτάζει αυτή η μικρή πόλη στη βόρεια Ιταλία...

Ο δήμαρχος της Ostana, που βρίσκεται στα όρη της περιοχής του Πιεμόντε, αναφέρει ότι «είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» για αυτή τη μικρή κοινότητα, ο πληθυσμός της οποίας κατρακυλά τα τελευταία 100 χρόνια.

Ο Πάμπλο, γεννήθηκε σε μαιευτήριο στο Τορίνο την περασμένη εβδομάδα και ανεβάζει το αριθμό του πληθυσμού στα 85 άτομα αν και οι μισοί από αυτούς ζουν μόνιμα σε αυτό τον τόπο. Σύμφωνα με τον τοπικό άρχοντα Giacomo Lombardo, γράφει η La Stampa, τη δεκαετία του ’90 τουλάχιστον στην Ostana ζούσαν πάνω από 1000 κάτοικοι, ενώ ήδη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αριθμός γεννήσεων είχε αρχίσει να φθίνει. «Η πραγματική μείωση άρχισε το 1975 με 17 γεννήσεις μωρών ανάμεσα στα 1976 και 1987, οπότε και γεννήθηκε το τελευταίο μωρό μέχρι τον Πάμπλο», λέει.

Η κοινότητα προσπαθεί να αναπτύξει την περιοχή ώστε να κρατήσει τους κατοίκους της, αποφεύγοντας την μετανάστευση. Οι γονείς του Πάμπλο, Silvia και Jose, σκόπευαν όπως αναφέρει το BBC να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό πριν από πέντε χρόνια αλλά όταν τους πρότειναν εργασία στον τόπο τους, αναθεώρησαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ