Ιπτάμενος ο Κυριακός για το προσφυγικό: Πάει Λέσβο, βλέπει τους πρέσβεις των 28 της Ε.Ε & Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε 4 δράσεις.

Μάλιστα, η ΝΔ επισημαίνει ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό, αλλά ταυτόχρονα και ζήτημα ασφαλείας. Στόχος, να υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας και να διασφαλιστεί η παραμονή μας στη Συνθήκη Σένγκεν, τονίζοντας ότι το αντίθετο θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και συνολικά για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

 

Οι 4 πρωτοβουλίες Μητσοτάκη

 

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα, με τη συμμετοχή και των συναρμόδιων τομεαρχών της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη και Βασίλη Κικίλια.
Την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, αλλά και να ενημερωθεί για τα hotspots.
Στις 15 Φεβρουαρίου έχει καλέσει τους 28 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα, για να τους επισημάνει τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις. 
Στις 17 Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο του ΕΛΚ, θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως οι κ.κ. Γιούνκερ, Ντολ, Βέμπερ, Μοσκοβισί κ.ά. 


Κριτική για το προσφυγικό

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Κουμουτσάκος, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό, είπε: «Αφορά όχι μόνο την Ελλάδα. Αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τελικά τη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα είναι σύνορο του ευρωπαϊκού χώρου και γι' αυτό έχει αναλάβει ύψιστη αποστολή σε περίοδο κρίσης. Περιμένει από τους εταίρους σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη».

 

Αιχμάλωτη η κυβέρνηση σε ιδεοληψίες και σε ανεπάρκεια

«Δεν θα πρέπει κανείς να κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα της κρίσης που έχει αναλάβει το βάρος. Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως είναι αιχμάλωτη σε ιδεοληψίες και σε ανεπάρκεια», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και υπενθύμισε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για ανοικτά σύνορα, δηλώσεις της τότε αρμόδιας υπουργού για μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται, την πρώτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η Αμυγδαλέζα, δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ περί μετακίνησης τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, που προκάλεσαν έντονη καχυποψία και δυσφορία των εταίρων.

 

«Οπισθοχώρηση στο κεκτημένο της Συνθήκης Σένγκεν είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για διάβρωση των θεμελίων των μεγάλων επιτευγμάτων της ΕΕ. Θα είναι μια πολυ επικίνδυνη εξέλιξη», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Επίθεση στην κυβέρνηση και στην Τουρκία  

«Ξεκίνησε με ιδεοληψία, αμηχανία, απραξία και τώρα πια αποδέχτηκε δυσβάστακτες δεσμεύσεις για τη χώρα που προέκυψαν από τη συμφωνία της, στις 25/10. Τίποτα δεν έχει εξειδικευτεί και δεν έχει προχωρήσει. Αυτές τις δεσμεύσεις που ανέλαβε να υλοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις ανέλαβε χωρίς συγκεκριμένα αντισταθμιστικά» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά της Τουρκίας.

 

«Δεν έχει τηρήσει διμερείς συμφωνίες απέναντι στην Ελλαδα και την ΕΕ. Δεν έχει αντιμετωπίσει στις ακτές της το πρόβλημα των παράνομων διακινητών προσφύγων. Ο,τι και να γίνει στη θάλασσα, δεν θα είναι ικανό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί στην πηγή του, στις ακτές της Τουρκίας», είπε συγκεκριμένα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ