Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το απίστευτο story της ''θεριακλούς'' Batuli: Είναι 112 χρονών & θεωρεί μυστικό της μακροζωίας της τα... 30 τσιγάρα ημερησίως

Η 112χρονη Batuli Lamichhane από το Νεπάλ ζει εδώ και 95 χρόνια με μια αγαπημένη της συνήθεια, το κάπνισμα και δεν έχει σκοπό, όσα χρόνια της απομένουν να το κόψει. Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1903 και άρχισε να καπνίζει όταν ήταν 17 ετών.
 

Ισχυρίζεται ότι είναι καθημερινή συνήθεια της και ότι την έχει βοηθήσει να επιβιώσει σχεδόν όπως όλοι οι υπόλοιποι στο χωριό της. Η ίδια μάλιστα είπε «Δεν με νοιάζει πραγματικά πόσο χρονών είμαι. Παρ’ ολα αυτά είμαι μεγάλη. Έχω δει πολλά πράγματα να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μου».


Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, παρά την ηλικία της όμως η Batuli είναι φανατική καπνίστρια και δεν θέλει να το κόψει. Καπνίζει περίπου 30 τσιγάρα την ημέρα και όπως λέει το κάνει εδώ και 95 χρόνια: «Καπνίζω εδώ και πάνω από 95 χρόνια.


Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το κάπνισμα» λέει η ίδια. Όπως λέει βέβαια αποφεύγει τα τσιγάρα του εμπορίου και καπνίζει αυτά που φτιάχνουν στο χωριό της.
Ο άνδρας της Bituli την εγκατέλειψε πριν οκτώ δεκαετίες όταν μετανάστευσε στην Ινδία προς αναζήτηση μιας νέας θέσης εργασίας. Έχει έναν γιο 85 ετών καθώς τα υπόλοιπα τρία παιδιά που είχε – και ήταν νεότερα από τον 85χρονο- έχουν πεθάνει.

Η 112χρονη δεν μπορεί να μιλήσει πολύ καθαρά ωστόσο καταφέρνει να κάνει όλες τις δουλειές που χρειάζεται για να αυτοεξυπηρετηθεί. Μετά τον καταστροφικό σεισμό του Νεπάλ η στέγη του σπιτιού της κατέρρευσε αλλά αρνείται να το εγκαταλείψει και να ζήσει με κάποιον συγγενή της ενώ συντηρείται από τις δωρεές του τοπικού ναού.


Η ηλικιωμένη γυναίκα όταν ερωτάται ποιο είναι το μυστικό για μια μακρόχρονη ζωή απαντά αφοπλιστικά. «Οι άνθρωποι αυτήν την σύγχρονη εποχή έχουν πάρα πολύ άγχος. Και εκείνοι που δεν εργάζονται ή είναι σε αδράνεια στα γηρατειά τους δεν θα ζήσουν πολύ.

Πρέπει να ζούμε με ενέργεια και να μην αγχωνόμαστε. Θα πρέπει να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι και τότε θα ζήσουμε μια μακρόχρονη ζωή» αναφέρει η 112χρονη γυναίκα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ