Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά ο Ρεθυμνιώτης Μανώλης Όθωνας: Ποιος είναι;

Στη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής, Μανώλης Όθωνας, με απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

 

Who is who 

Ο Μανώλης Όθωνας γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1963. Σπούδασε Μηχανολόγος - Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών (1981-1986). Από το 1989 δραστηριοποιείται επαγγελματικά.
Από τα νεανικά του χρόνια είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Από το 1978 εντάχθηκε στη Μαθητική Παράταξη ΠΑΜΚ. Κατά την περίοδο των σπουδών του, ήταν μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Πάτρας.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου την περίοδο 1990-1996 και 1998-2000.  Υπηρέτησε ως Νομάρχης και στη συνέχεια ως Περιφερειακός Διευθυντής Ηρακλείου από τον Σεπτέμβριο του 1994 έως τον Ιούλιο του 1996.

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 ήταν υποψήφιος νομάρχης στο Ρέθυμνο, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Το 2003 ως μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ).

Το 2004 εκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο. Ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το 2005, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ.


Στίς εκλογές του 2007 δεν επανεκλέγεται ωστόσο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτη του 2008 εκλέγεται 12ος στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. Τον Μάιο του 2008 με, απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, τοποθετείτε Γραμματέας του Τομέα Δημοσίων Έργων του Κινήματος.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ψωμά, εκπαιδευτικό, και έχουν δύο παιδιά, τον Όθωνα 19 ετών φοιτητή στην ΑΣΣΟΕ, και το Μιχάλη 18 ετών, φοιτητή στο πολυτεχνείο Ξάνθης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ