Η Σουηδία σχεδιάζει την απέλαση 80.000 μεταναστών - Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για άσυλο

Ο Anders Ygeman δήλωσε πως ναυλωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την απέλαση των μεταναστών, αλλά θα χρειαστούν αρκετά χρόνια. Πάνω από 163.000 μετανάστες έκαναν αίτηση για άσυλο στη Σουηδία το 2015, ο μεγαλύτερος αριθμός κατά κεφαλήν στην Ευρώπη.

Βέβαια, οι αριθμοί αυτοί μειώθηκαν σημαντικά από την στιγμή που η Σουηδία επέβαλε αυστηρότερους ελέγχους των συνόρων της το τρέχον έτος.

 

Μαζί με την Γερμανία, η σκανδιναβική χώρα είναι ένας από τους κυριότερους προορισμούς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις περίπου 58.800 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου που έγιναν στη Σουηδία το περασμένο έτος, το 555 αυτών έγιναν αποδεκτές.

 

Όσον αφορά εκείνους που έρχονται αντιμέτωποι με την απέλαση, ο κ Ygeman φέρεται να είπε στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης: «Μιλάμε για 60.000 άτομα, αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να ανέβει στα 80.000».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Σουηδία έγινε αποδέκτης ακόμη ενός περιστατικού βίας, όταν ένας 15χρονος μετανάστης στο Molndal, κοντά στο Γκέτενμποργκ μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν 22χρονο σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ