Αποκαλύπτοντας τα μυστικά ομορφιάς μιας Geisha - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να είστε πάντοτε λαμπερές

Σήμερα μπορεί να μην υπάρχουν, ωστόσο οι τακτικές φροντίδας της επιδερμίδας τους και οι ιεροτελεστίες ομορφιάς,εξακολουθούν να μας εμπνέουν...

Αν έχετε κάποια στιγμή την τύχη να συναναστραφείτε με τους ντόπιους της Ιαπωνίας θα μπορέσετε να μάθετε πολλά για τις συνήθειες τους. Αυτό που θα αντιληφθείτε από τις πρώτες κιόλας επαφές είναι ότι για τα διάφορα μικροπροβλήματα τους δεν στρέφονται ποτέ στην δυτική ιατρική και δεν λαμβάνουν χημικά σκευάσματα.

Την λύση για τον πονοκέφαλο, τον στομαχόπονο ή ακόμα και την θαμπάδα στα μαλλιά τους την βρίσκουν στα φυτικά σκευάσματα. Μπορείς να τους πεις ότι έχεις ημικρανία και να σου δώσουν αγνό, πράσινο τσάι ή να τους πεις ότι σπάει η τρίχα σου στην άκρη και να σου προτείνουν να βράσεις μερικά φύκια. Το καλύτερο είναι ότι αν ακολουθήσεις τις πρακτικές συμβουλές τους, θα δεις ότι δεν είναι καθόλου τυχαίες και θα έχεις αποτέλεσμα.

Για την ομορφιά τους, οι Γιαπωνέζες δεν ακολουθούν διαφορετική τακτική. Μπορεί αρχικά να σου δίνουν την εντύπωση ότι ασχολούνται υπέρ το δέον με ό,τι έχει glitter και ό,τι περιλαμβάνει ψεύτικες βλεφαρίδες και έντονα χρώματα, αλλά για την περιποίηση του προσώπου τους, τις περισσότερες φορές, στρέφονται προς την παράδοση και αντιγράφουν με μεγάλη πιστότητα την ιεροτελεστία φροντίδας που ακολουθούσαν οι Γκέισες.

Που στηρίζεται αυτή η ιεροτελεστία που προσφέρει επιδερμίδα χωρίς ψεγάδια, ρυτίδες και δυσχρωμίες; Μα, φυσικά, στην διατροφή τους. Οι τροφές που επιλέγουν για το καθημερινό τους διαιτολόγιο έχουν διπλή δράση. Από την μία, λειτουργούν σαν τρόφιμα παρέχοντας την ενέργεια που χρειάζονται και από την άλλη λειτουργούν σαν προϊόντα ομορφιάς προσφέροντας καθαρισμό, απολέπιση και ενυδάτωση. Είναι γεγονός, πως αν ακολουθήσετε πιστά το πρόγραμμα διατροφής τους για μια εβδομάδα, θα δείτε την επιδερμίδα σας να ανακτά την λάμψη και την ελαστικότητα της. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτα εφικτό αν δεν ζείτε στην Ιαπωνία. Υπάρχουν, όμως, συστατικά που μπορείτε να τα βρείτε στην Δύση τα οποία θα σας βοηθήσουν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Σημειώστε, παρακαλώ:

Το πράσινο τσάι. Όχι αυτό που προσφέρουν στις καφετέριες αλλά αυτό που θα ανακαλύψετε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και θα απολαμβάνετε κάθε πρωί κάνοντας την δική σας τελετή τσαγιού. Αντιοξειδωτικό και ικανό να απογειώσει τον μεταβολισμό, το πράσινο τσάι αφορά περισσότερο από κάθε τι άλλο την υγεία και την νεότητα του δέρματος.

Τα φασόλια Adzuki (κόκκινα) που έχουν μεγάλες ικανότητες αποτοξίνωσης του οργανισμού και είναι, επίσης, πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα φασόλια αυτά μπορείτε να τα μαγειρεύετε με ρύζι ή να τα σπάσετε στο γουδί και να κάνετε μαζί τους απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο για να καθαρίσετε σε βάθος τους πόρους της επιδερμίδας.

Το ρύζι ή καλύτερα το νερό στο οποίο έχετε βράσει το ρύζι. Ο καθαρισμός του προσώπου με ρυζόνερο είναι μια από τις πιο παλιές διαδικασίες φροντίδας που έκαναν οι Γκέισες για να διατηρούν την επιδερμίδα τους φωτεινή και ομοιόμορφη. Το ρυζόνερο λειτουργεί όπως αναφέρει το womantoc.gr σαν ένα φυσικό λευκαντικό και τα αποτελέσματα του είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Το Tsubaki Oil. Είναι το έλαιο που προέρχεται από το λουλούδι Καμέλια του οποίου η σύνθεση έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Τόσο οι Γκέισες όσο και οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν, καθημερινά, το tsubaki oil για την ενυδάτωση του σώματος, του προσώπου και των μαλλιών τους. Και τα καταφέρνουν μια χαρά. Αναζητήστε το σε ιαπωνικά προϊόντα ή σε φαρμακεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ