Έδεσσα: Καταζητείται 27χρονος που έκανε το μάνατζερ της Victoria Secret και κορόιδεψε εκατοντάδες Ελληνίδες

Σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων σε βάρος εκατοντάδων γυναικών εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ως μάνατζερ της γνωστής εταιρείας εσωρούχων «Victoria's Secret» παρουσιαζόταν ο 27χρονος από την Έδεσσα και μέσω διάφορων λογαριασμών στο facebook επικοινωνούσε με γυναίκες νεαρής ηλικίας, με την πρόφαση ότι ψάχνει μοντέλα για την προώθηση καμπάνιας καινούργιων εσωρούχων. Προκειμένου να τις πείσει, τους υποσχόταν υψηλή χρηματική αμοιβή (από 350 - 1000 ευρώ), ανάλογα με τη φωτογράφηση.

Στη συνέχεια ζητούσε από εκείνες να του στείλουν μέσω email, βιογραφικά σημειώματα, σωματικές διαστάσεις και αισθησιακές φωτογραφίες, άλλοτε με εσώρουχα και άλλοτε ημίγυμνες ως δείγματα. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2014, από τις γυναίκες, αλλά και τη γνωστή εταιρεία εσωρούχων.  

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενέργησε πολύμηνη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και επακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή 27χρονου στην υπόθεση.  

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (26/1) στο σπίτι του 27χρονου στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο ( usb stick ), στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες. Από την μέχρι σήμερα έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε τουλάχιστον τριάντα δυο 32 περιπτώσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις με τις αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για περισσότερες από 450 κοπέλες.    

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης απουσίαζε από την οικία του και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ