Η συγκλονιστική ιστορία της Αμερικανίδας παρουσιάστριας ειδήσεων που αυτοκτόνησε μπροστά στις κάμερες

Ταινία εμπνευσμένη από την πραγματική ιστορία της Christine Chubbuck, μιας Αμερικανίδας παρουσιάστριας ειδήσεων που αυτοκτόνησε εν ώρα εργασίας μπροστά στην κάμερα, έκανε πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στην Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Η ταινία έχει τον τίτλο «Christine» και, σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια, Rebecca Hall, στόχο έχει να διερευνήσει τα στοιχεία της προσωπικότητας της δημοσιογράφου που σόκαρε εκατοντάδες τηλεθεατές στην Πολιτεία της Φλόριντα την δεκαετία του 1970.

 

Η Christine ήταν 29 χρονών όταν αφαίρεσε την ίδια της την ζωή μπροστά στην κάμερα του Channel 40. Η ίδια είχε προηγουμένως κάνει ρεπορτάζ για την αυτοκτονία και είχε ρωτήσει ένα σερίφη ποιο είναι το καλύτερο όπλο για να αυτοκτονήσει κανείς. Στις 15 Ιουλίου του 1974, ένα μήνα πριν κλείσει τα 30, η ίδια χρησιμοποίησε τις «συμβουλές» των ειδικών στα πρώτα οκτώ λεπτά του δελτίου ειδήσεων.

«Μένοντας πιστοί στην πολιτική του Channel 40 για μετάδοση των τελευταίων αιματηρών ειδήσεων και μάλιστα με πολλές λεπτομέρειες, θα είστε οι πρώτοι που θα δείτε άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας», είπε, τοποθετώντας ένα όπλο πίσω από το δεξί αυτί της.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, η ίδια τράβηξε την σκανδάλη και η οθόνη μαύρισε. Οι συνάδελφοί της, οι οποίοι αρχικά πίστευαν ότι η Cristine είχε κάνει κάποια φάρσα, έμειναν έκπληκτοι όταν αντίκρισαν την 29χρονη πεσμένη στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος. Στις σελίδες που κρατούσε στο χέρι της υπήρχε ήδη η είδηση της αυτοκτονίας της. Αμέσως, η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Η οικογένειά της αργότερα αποκάλυψε πως η ίδια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε αυτοκτονικές τάσεις.

 

Σύμφωνα με τα άτομα του στενού οικογενειακού της κύκλου, ο λόγος που η Cristine επέλεξε να αφαιρέσει την ζωή της ήταν η έλλειψη προσωπικής ζωής. Η ίδια πλησίαζε τα 30 και ήταν παρθένα, ενώ είχε βγει μόνο δύο ραντεβού με άνδρες στην ζωή της. Ένα χρόνο πριν το τραγικό συμβάν, η δημοσιογράφος είχε υποβληθεί σε εγχείριση για αφαίρεση της δεξιάς της ωοθήκης και οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι έχει μόνο δύο χρόνια στην διάθεσή της για να τεκνοποιήσει. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τα 30α γενέθλιά της και την ίδια να μην έχει βρει σύντροφο, η Cristine έδωσε τέλος στην ζωή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφος ήταν ερωτευμένη με έναν συνάδελφό της ονόματι George Peter Ryan. Η ίδια του είχε φτιάξει μια τούρτα για τα γενέθλιά του, όμως σύντομα έμαθε ότι εκείνος είχε συνάψει σχέση με την καλή της φίλη, Andrea Kirby. Το περιστατικό φαίνεται να πλήγωσε την ήδη ταραγμένη ψυχοσύνθεση της Cristine.

 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η οικογένεια της 29χρονης δεν είχε ενημερώσει το κανάλι για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η δημοσιογράφος, υπό τον φόβο ότι θα την απέλυαν. Οι εργοδότες της πίστευαν ότι η ίδια είχε ένα ιδιαίτερο είδος χιούμορ και με αυτό τον τρόπο δικαιολογούσαν διάφορες σκοτεινές δηλώσεις της. Η Cristine είχε κάποτε προειδοποιήσει τον συντάκτη Rob Smith ότι θα αυτοκτονήσει την ώρα του δελτίου, όμως εκείνος θεώρησε ότι αστειευόταν. Μία εβδομάδα αργότερα, όλοι παρακολούθησαν παγωμένοι τις τελευταίες λέξεις της.

 
Επίσης δύο ταινίες ετοιμάζονται να βγουν με την τραγική ιστορία της δημοσιογράφου, αυτή η είδηση γρήγορα έγινε γνωστή και στην οικογένεια προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις... 

*Το βίντεο με την αυτοκτονία της Cristine δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Όσον αφορά το γεγονός ότι η ίδια έκανε λόγο για «απόπειρα» ερμηνεύτηκε από τους ειδικούς ως προσπάθεια να μείνει καλυμμένη σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να αυτοκτονήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ