Η Microsoft δωρίζει υπηρεσίες cloud computing αξίας $1 δισ. για κοινωφελείς σκοπούς & πανεπιστημιακές έρευνες

Ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, ανακοίνωσε τη νέα πρωτοβουλία του Microsoft Philanthropies.

Το Microsoft Philanthropies είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε πρόσφατα, μέσω του οποίου, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα δωρίσει cloud υπηρεσίες της Microsoft αξίας $1 δισεκατομμυρίου, για να στηρίξει Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και ερευνητές πανεπιστημίων.

Στόχος της νέας πρωτοβουλία της Microsoft είναι να ενισχύσει την πρόσβαση στις cloud υπηρεσίες από τους Mη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και τους ερευνητές των πανεπιστημίων, και να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον  CEO της Microsoft, Satya Nadella, ο οποίος ανακοίνωσε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του World Economic Forum, στο Νταβός της Ελβετίας.

“Η Microsoft, μέσα από τη δωρεά υπηρεσιών cloud –οι οποίες αποτελούν τις πιο ανατρεπτικές τεχνολογίες της γενιάς μας, δίνει τη δυνατότητα παγκοσμίως σε περισσότερους από 70.000 οργανισμούς να ενισχύσουν το κοινωνικό τους έργο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην βελτίωση των ανθρώπινων συνθηκών και στην περαιτέρω ανάπτυξη”

Το cloud computing έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εργαλείο διαχείρισης των δεδομένων με τρόπο που δημιουργεί νέες πληροφορίες, οι οποίες οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα που αφορούν όχι μόνο στην τεχνολογία, αλλά και σε ολόκληρο το φάσμα των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων. Επίσης, συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία υπηρεσιών που εξυπηρετούν καλύτερα τον άνθρωπο, βελτιώνουν την επικοινωνία και βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων, προκειμένου οι οργανισμοί να λειτουργούν πιο παραγωγικά και αποτελεσματικά.

Ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, υπογράμμισε:

“Δεσμευόμαστε ότι θα βοηθήσουμε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και πανεπιστήμια να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες cloud προκείμενου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν θεμελιώδη ανθρωπιστικά προβλήματα. Μια από τις φιλοδοξίες του Microsoft Philanthropies είναι να συνεργαστούμε με αυτές τις ομάδες και να εξασφαλίσουμε ότι το cloud computing είναι προσβάσιμο σε περισσότερους ανθρώπους και μπορεί να συμβάλλει στο ευρύτερο φάσμα κοινωνικών αναγκών”

Συγκεκριμένα, η νέα πρωτοβουλία περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

Υποστήριξη αναγκών των ΜΚΟ. Ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα δωρεάς θα επιτρέπει πρόσβαση στις υπηρεσίες του Microsoft Cloud, όπως το Microsoft Azure, Power BI, CRM Online και η Enterprise Mobility Suite, σε MKO, μέσω του Microsoft Philanthropies. Tο νέο αυτό πρόγραμμα βασίζεται στο επιτυχημένο πρόγραμμα για ΜΚΟ, που προσφέρει πρόσβαση σε Office 365, ειδικά σχεδιασμένο για ΜΚΟ. Το πρόγραμμα για υπηρεσίες Microsoft Cloud, το οποίο απευθύνεται σε ΜΚΟ, θα ξεκινήσει φέτος την άνοιξη, ενώ παράλληλα ο Microsoft Philanthropies, με την παροχή υπηρεσιών Microsoft Cloud, σκοπεύει να στηρίξει 70,000 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς στα επόμενα τρία χρόνια.

Αύξηση της πρόσβασης σε cloud υπηρεσίες στο ερευνητικό προσωπικό των πανεπιστημίων. Οι οργανισμοί Microsoft Research και Microsoft Philanthropies θα επεκτείνουν κατά 50% το Microsoft Azure for Research, το οποίο παρέχει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο και εργαλεία Azure computing προκειμένου να βοηθήσουν το ερευνητικό προσωπικό να επιταχύνει την έρευνα πάνω σε καίρια ζητήματα. Σήμερα, το πρόγραμμα αυτό παρέχει δωρεάν υπηρεσίες cloud για περισσότερα από 600 ερευνητικά προγράμματα, σε όλο τον κόσμο.


Προσέγγιση νέων ομάδων προσφέροντας τους άμεση διασύνδεση σε υπηρεσίες cloud. Ο οργανισμός Microsoft Philanthropies, σε συνεργασία με το τμήμα Microsoft Business Development θα συνδυάσουν τη δωρεά σε Microsoft Cloud υπηρεσίες, με επενδύσεις σε νέες, χαμηλού κόστους τεχνολογίες πρόσβασης στο διαδίκτυο καθώς και σε εκπαιδεύσεις. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες cloud με τις επενδύσεις σε συνδεσιμότητα και εκπαίδευση, και εστιάζοντας σε νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ο οργανισμός Microsoft Philanthropies σκοπεύει να υποστηρίξει 20 δράσεις, σε τουλάχιστον 15 χώρες στον κόσμο, μέχρι τα μέσα του 2017.

Προσφέροντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις υπηρεσίες Microsoft Cloud για ΜΚΟ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ισχυρή πλατφόρμα του Microsoft Azure, η Microsoft επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευσή της να διαθέτει, με μηδαμινό ή ελάχιστο κόστος, τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες σε οργανισμούς που ασχολούνται με την επίλυση μερικών από των πιο δύσκολων κοινωνικών προβλημάτων.

Τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι οργανισμοί στις υπηρεσίες cloud, η Microsoft έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, που επικεντρώνονται στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Οι πρωτοβουλίες αυτές, που αναφέρονται παρακάτω, αποτυπώνουν το θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η αυξημένη πρόσβαση στις υπηρεσίες cloud computing:

Η Microsoft Research συνεργάζεται με το São Paulo Research Foundation (FAPESP) Biodiversity Research Program, μέσω της χρήσης 700 ασύρματων αισθητήρων, τεχνολογίας cloud και επεξεργασίας αυτόματης ροής δεδομένων, προκειμένου να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα δάση σε μεγάλο υψόμετρο και να μελετήσουν τις επιπτώσεις κλιματικών αλλαγών στις κοινωνίες οι οποίες βασίζονται στα δάση αυτά.

Μέσω της συνεργασίας Project Catapult, με το University of Texas στο Όστιν, η Microsoft διαθέτει προηγμένη τεχνολογία cloud σε ερευνητές οι οποίοι έχουν αποδείξει τη δυνατότητα παροχής χαμηλότερης ενέργειας και κόστους, υψηλότερης ποιότητας αποτελέσματα ή έναν συνδυασμό και των δύο.

Στην Μποτσουάνα η Microsoft συνεργάζεται με το Botswana Innovation Hub, την Vista Life Sciences, και το United States Agency for International Development and Global Broadband Solutions ώστε να βοηθήσουν τη χώρα το University of Pennsylvania και το υπουργείο υγείας στην υιοθέτηση διαχείρισης ιατρικών αρχείων στο cloud και στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω της χρήσης λευκών φασματικών κενών τηλεόρασης, προκειμένου να προφέρει ιατρική εξειδικευμένη βοήθεια από απόσταση, συμπεριλαμβανομένου και ειδικές προβολές σχετικά με τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας, απευθυνόμενες σε γυναίκες που βρίσκονται σε αγροτικές κλινικές υγειονομικής περίθαλψης.
Όπως δήλωσε η Lauren Woodman, CEO της NetHope,

“Η πρόσβαση στη τεχνολογία είναι κρίσιμη για τις παροχές και τις υπηρεσίες του NetHope και των 44 ανθρωπιστικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Η δύναμη του cloud προσφέρει τεράστια αξία στο έργο μας που έχει ως στόχο τη στήριξη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο”

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ