Της τελευταίας στιγμής : μίνι χαλαρωτικές και οικονομικές αποδράσεις για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος

Το click@Life σας προτείνει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τέσσερις κοντινούς στην πρωτεύουσα προορισμούς, όπου θα ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα απολαύσετε τα όμορφα καλοκαιρινά τοπία και δε θα ξοδέψετε μια περιουσία.

Το click@Life σας προτείνει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τέσσερις κοντινούς στην πρωτεύουσα προορισμούς, όπου θα ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα απολαύσετε τα όμορφα καλοκαιρινά τοπία και δε θα ξοδέψετε μια περιουσία.



 Η Απόνησος στο Αγκίστρι


Yπάρχει κάτι το αντιφατικό που μας χαρακτηρίζει σα λαό: μπορεί να έχουμε προβλήματα, να γκρινιάζουμε πως δεν έχουμε λεφτά, να χάνουμε τις δουλειές μας και να πληρώνουμε ατέλειωτους φόρους, αλλά η διασκέδαση, διασκέδαση και οι διακοπές… διακοπές.

Από την αρχή του χρόνου ψάχνουμε τα τριήμερα και κάνουμε σχέδια για το πώς και πού θα αποδράσουμε. Έτσι και αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αναζητάμε το μέρος που θα μας προσφέρει τις πιο χαλαρωτικές ολιγοήμερες διακοπές, στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Το click@Life σας προτείνει τέσσερις κοντινούς στην πρωτεύουσα προορισμούς, όπου θα ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα απολαύσετε τα όμορφα καλοκαιρινά τοπία και δε θα ξοδέψετε μια περιουσία.

Αγκίστρι



Πρόκειται για έναν μικρό «παράδεισο», σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα. Ακόμη κι αν δε σας… γεμίζει το μάτι με το μέγεθός του, σας διαβεβαιώνουμε ότι λίγες μόνο ημέρες στο Αγκίστρι ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2023804 ), θα σας κάνουν να ξεχάσετε οτιδήποτε έχει σχέση με μιζέρια, πόλη και προβλήματα. Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεστε πάνω από 50 λεπτά, αν πάτε με δελφίνι ή μιάμιση ώρα αν πάτε με το συμβατικό πλοίο.

Εκεί θα βρείτε πεντακάθαρες θάλασσες με πράσινα νερά, ταβερνάκια πλάι στο κύμα, ασβεστωμένα δρομάκια για βραδινές εξορμήσεις και μια περιρρέουσα νησιωτική ατμόσφαιρα που δύσκολα θα πιστέψετε πως υπάρχει σε τόσο μικρή απόσταση από την Αθήνα.

Δύο είναι τα φυσικά λιμάνια που θα συναντήσετε στο νησί, αυτό της Σκάλας και εκείνο του Μεγαλοχωρίου. Στο πρώτο, καταφθάνουν τα ferry boat από Πειραιά και στο Μεγαλοχώρι τα ιπτάμενα δελφίνια ενώ και τα δύο λιμάνια συνδέονται με την κοντινή Αίγινα.

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες αλλά και μπαράκια και καφέ, θα φροντίσουν ώστε να μην σας λείψει απολύτως τίποτα από τις ολιγοήμερες διακοπές σας.

Όσο για τις παραλίες του νησιού, θα σας κάνουν να τις συγκρίνετε με εκείνες που βρίσκονται σε εξωτικές περιοχές. Σας προτείνουμε τους μικρούς κόλπους της Σκληρής και την κοντινή Χαλικιάδα (παραλία γυμνιστών) και φυσικά την όμορφη, βοτσαλωτή Δραγωνέρα και την Απόνησο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.agistri.com.gr .

Άνδρος



Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο (μετά τη Νάξο) νησί των Κυκλάδων, με μόνιμο πληθυσμό που ξεπερνάει τους δέκα χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται μόλις δύο ώρες με το πλοίο μακριά από τη Ραφήνα. Το νησί έχει μοναδική φυσική ομορφιά, υπέροχες παραλίες, καταπληκτικό φαγητό (σπεσιαλιτέ του νησιού, είναι η φρουτάλια, είδος ομελέτας που, εκτός από αυγά περιλαμβάνει πατάτες σε ροδέλες και παραδοσιακά ανδριώτικα λουκάνικα τηγανισμένα σε χοιρινό λίπος) και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση.

Το Γαύριο, το λιμάνι του νησιού, είναι ένα τουριστικό μέρος που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη ανάπτυξη και μαζί με το κοντινό Μπατσί, με το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης των επισκεπτών.

Η Χώρα της Άνδρου είναι χτισμένη πάνω σε μια μακρόστενη χερσόνησο η οποία καταλήγει σε ένα μικρό νησάκι, με ένα μεγαλόπρεπο βενετικό κάστρο. Διακρίνεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της και έχει πολλά αξιοθέατα.

Οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες του νησιού είναι το Νημπορειό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα στην οποία η πρόσβαση γίνεται με καράβι από το λιμάνι της Χώρας ή από δύσβατο χωματόδρομο. Υπάρχουν βέβαια και βραχώδεις παραλίες που είναι δημοφιλείς, όπως τα Γιάλια στις Στενιές, ο Χαλκολιμιώνας στην περιοχή Σταυροπέδα και η παραλία του Συνετίου στο χωριό Συνέτι. Προτείνονται επίσης οι παραλίες Της Γριάς το πήδημα (πρόσβαση με αυτοκίνητο) και Μπουρός (πρόσβαση με βάρκα).

Ανάλογα με τα γούστα και την… τσέπη σας, μπορείτε να επιλέξετε ξενοδοχεία, είτε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε διάφορα μέρη του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.andros.gr .

Λουτράκι- Λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένης)



Αν δε θέλετε να… μπλέξετε με καράβια και θάλασσες, το Λουτράκι ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=1895838 ) και η γύρω περιοχή, αποτελούν ιδανική πρόταση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η άλλοτε κοσμοπολίτικη λουτρόπολη, βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της Αττικής (80 χλμ. από την Αθήνα), εκεί όπου σμίγουν τα νερά του Σαρωνικού με αυτά του Κορινθιακού Kόλπου και προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα εξαιτίας των διάσημων ιαματικών πηγών που αναβλύζουν από πολλά σημεία της παραλιακής περιοχής σε έκταση περίπου 750 μέτρων. Μπορείτε επίσης να πάρετε το καΐκι από το Λουτράκι και να φτάσετε στο σύμπλεγμα των Αλκυονίδων νήσων σε 45 λεπτά, για να απολαύσετε τις όμορφες και απομονωμένες παραλίες τους.

Λίγα χιλιόμετρα μετά το Λουτράκι, βρίσκεται η λίμνη της Βουλιαγμένης, ένα πανέμορφο και ξεχωριστό τοπίο, σε ένα σκηνικό όπου η στεριά περικυκλώνει τη θάλασσα. Πρόκειται για έναν μεγάλο λιμναίο σχηματισμό που όμως επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω ενός πολύ στενού ανοίγματος. Όλη η περιοχή γύρω από την λίμνη, διαθέτει πλούσια ιστορική και φυσική ομορφιά. Τα νερά της λίμνης είναι στην αρχή ρηχά, ενώ αργότερα βαθαίνουν απότομα και είναι ιδιαίτερα ζεστά, επιτρέποντας το κολύμπι και το φθινόπωρο. Γύρω από τη λίμνη θα βρείτε και πολλά παραλίμνια ταβερνάκια.

Για εσάς που προτιμάτε τη θάλασσα πάντως, προτείνουμε τις βόρειες ακτές του Κορινθιακού, αν και ορισμένες είναι λίγο δύσκολο να τις προσεγγίσετε. Από τους οικισμούς Πανόραμα, Στέρνα και Σκαλωσιά, μπορείτε να φτάσετε στη βραχώδη ακτή Στέρνα (Σαπούνθι), τη διπλή παραλία Λάκκα Ζέζα και την πανέμορφη παραλία της Μυλοκοπής που βρίσκεται ανάμεσα σε πεύκα και βράχια.

Αν είστε αθλητικοί τύποι και σας αρέσει η φύση, μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσετε στις πανέμορφες διαδρομές και τα μονοπάτια που έχουν χαραχτεί για τους φυσιολάτρες στα Γεράνεια όρη (προστατευόμενη περιοχή «Natura 2000»).

Από το Λουτράκι, μπορείτε να πάτε με καραβάκι και μια κοντινή εκδρομή στα νησάκια Αλκυονίδες.

Βόρεια και Νότια Εύβοια



Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου, είναι ένα ακόμη μέρος όπου μπορείτε να περάσετε το τριήμερό σας και να χαλαρώσετε.

Τι βόρειο τμήμα της συνδυάζει βουνό και θάλασσα και καταλήγει σε παραλίες όπου το πράσινο αγγίζει τη θάλασσα. Οι Ροβιές, το Πευκί, η Αγία Άννα, οι Γούβες, η Ιστιαία, η Λίμνη και η Αιδηψός, είναι μόνο μερικά από τα κατάφυτα, γραφικά χωριά της βόρειας Εύβοιας, που βρίσκονται ανάμεσα σε πυκνά πευκοδάση και πλατιές αμμουδερές παραλίες.

Η Νότια Εύβοια είναι ο αγαπημένος προορισμός όσων αναζητούν πιο απόμερες και λιγότερο τουριστικές περιοχές. Σας προτείνουμε την Κάρυστο, τον Αλμυροπόταμο, το Μαρμάρι, τους Μύλους, τα Στύρα και τα χωριά του Κάβο Ντόρο. Μπορείτε να περπατήσετε στο φαράγγι του Δημοσάρη με τους πυκνούς του θάμνους, τα απότομα βράχια του και την εκπληκτική παραλία Καλλιανούς, ενώ στα Στύρα, θα βρείτε το Φαράγγι του Χάρακα και τα μυστηριώδη δρακόσπιτα που είναι χτισμένα με τεράστιους ογκόλιθους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ