Θανατηφόρος χιονιάς στην Αμερική – Ο χειρότερος των τελευταίων 90 ετών – 10 νεκροί και χάος στις συγκοινωνίες

Η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ πλήττεται από την χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων 90 ετών.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία λόγω της κακοκαιρίας στο Κεντάκι και το Τένεσι ενώ περισσότερες από 7,700 πτήσεις ακυρώθηκαν από το μεσημέρι της Παρασκευής λόγω των θυελλωδών ανέμων. 

Σύμφωνα με το CNN, τα αεροδρόμια στην Ουάσινγκτον καθώς και σε γειτονικές Πολιτείες, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, παραμένουν κλειστά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. 

Οπως αναφέρει το BBC, από περίπου 50 εκατομμύρια πολίτες σε 13 πολιτείες έχει ζητηθεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς τα μέτωπα της κακοκαιρίας κινούνται βορειότερα. 

Σύμφωνα με τους New York Times, πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν σημειωθεί έως χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, ένας στη Βιρτζίνια, ένας στο Κεντάκι και δύο στο Τενεσί.

Η χιονοθύελλα υποχρέωσε τους κυβερνήτες τουλάχιστον 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι) να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το χιόνι στην Ουάσινγκτον αναμένεται να φτάσει τους 70 πόντους ενώ τα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς έχουν διακοπεί, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2012 και τον τυφώνα Σάντι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ