Ο 23χρονος Πολύζος ήταν απόφοιτος της σχολής του επίσης αδικοχαμένου Γιακουμάκη -Ένα δάνειο της οικογένειας  η αφορμή για καυγά; 

Ένα «δάνειο» φέρεται να είναι το κίνητρο της αποτρόπαιης δολοφονίας του Κωστή Πολύζου πριν από πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης, για την οποία συνελήφθησαν την Παρασκευή, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου.

  Αξιωματικοί τους συνέλαβαν στην Ελευσίνα, όπου είχαν μετακομίσει τα τελευταία χρόνια με τον μικρότερο αδελφό του 23χρονου και πλέον κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού, πλαστογραφία και ψευδορκία. Προς το παρόν αρνούνται τα πάντα και υποστηρίζουν ότι τους «έχουν μπλέξει».

Όπως αναφέρει ο enikos.gr και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ»  με την Αγγελική Νικολούλη, άνθρωποι από το συγγενικό του περιβάλλον υπογραμμίζουν ότι το «μυστικό» που κρύβεται πίσω από το ειδεχθές έγκλημα είναι ένα δάνειο ύψους 250.000 ευρώ το οποίο φέρεται να είχε πάρει ο πατριός και η μητέρα του Κωστή στο όνομα του, πλαστογραφώντας την υπογραφή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατριός του, ο οποίος εργαζόταν σε έναν εργολάβο μέσα στη ΔΕΗ, ήθελε το δάνειο για να αγοράσει ένα φορτηγό χωματουργικών εργασιών. Μάλιστα, φήμες λένε ότι το φορτηγό αγοράστηκε μεταχειρισμένο έναντι μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα κανείς δεν ξέρει πού πήγαν. 

 

Την ίδια στιγμή, το συγγενικό του περιβάλλον υπογραμμίζει ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε και η «μεταμόρφωση» του Κωστή μετά το θάνατο του πατέρα του. Σε αυτό ενδεχομένως να συντέλεσε και το ότι η μητέρα του μετά το θάνατο του πατέρα του πούλησε το σπίτι όπου ζούσαν και μέσα σε ένα χρόνο ξαναπαντρεύτηκε. Η μητέρα του δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένεια του πρώτου συζύγου της και είναι ενδεικτικό ότι δεν ήθελε να πουλήσει το σπίτι στον πεθερό της και παππού του Κωστή παρότι προσέφερε πολύ περισσότερα χρήματα. «Ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά, έγινε ένα άβουλο ον, που έλεγε στα πάντα ναι», αναφέρει στο enikos.gr άνθρωπος από το συγγενικό περιβάλλον του 23χρονου, προσπαθώντας να εξηγήσει το τι συνέβη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η μαρτυρία φίλου του 23χρονου που όμως υποστηρίζει ότι ο Κωστής γνώριζε την ύπαρξη του δανείου και είχε υπογράψει για αυτό.  Η δολοφονία όμως φέρεται να έγινε μετά από κάποιον οικογενειακό καυγά με αφορμή ακριβώς αυτό το δάνειο. Επίσης, αίσθηση προκαλεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, όταν βρέθηκε νεκρός ο 23χρονος, η μητέρα και ο πατριός του έκαναν αμέσως αποποίηση της κληρονομιάς.

Το χρονικό

Ο Κωστής Πολύζος είχε σπουδάσει στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων, εκεί δηλαδή όπου είχε φοιτήσει και ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης και τα καλοκαίρια εργαζόταν σε μια βιοτεχνία γιαουρτιών στην Κοζάνη. Εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα και οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 το πτώμα του βρέθηκε τυχαία από τα σκυλιά ενός κυνηγού σε ένα χωράφι της οικογένειας του πατριού του όπου βρισκόταν αποθήκη με κυψέλες για μελίσσια. Ο 23χρονος ήταν θαμμένος με μια φόρμα και χωρίς παπούτσια. Το σημείο μάλιστα είχε καλυφθεί περιμετρικά με κλαδιά, ενώ η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου δεν είχαν αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία την ύπαρξη του συγκεκριμένου χωραφιού όταν υποτίθεται ότι αναζητούσαν τον Κωστή.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί εκτενώς η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όπου η μητέρα του 23χρονου και ο ανήλικος αδελφός του δήλωναν πως το βράδυ της εξαφάνισής του ο Κωστής επιβιβάστηκε σε ένα άγνωστο αυτοκίνητο που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι τους και από τότε δεν τον ξαναείδαν ποτέ. 

Μια μαρτυρία όμως που είχε φτάσει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για ένα αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 ήταν η αφορμή για να αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι.  

Ο κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκίνητου το πήγε σε ένα πλυντήριο της Κοζάνης, ζητώντας να πλυθεί με βιολογικό καθαρισμό. Οι υπάλληλοι εντόπισαν κάποιους λεκέδες στο εσωτερικού του αυτοκινήτου που παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να καθαρίσουν. Μάλιστα, για το θέμα έδωσαν κατάθεση στην ασφάλεια Κοζάνης. Το αυτοκίνητο λίγες μέρες μετά μεταφέρθηκε σε μια μάντρα και στη συνέχεια πουλήθηκε σε κάποιον εκτός Κοζάνης, ο οποίος επίσης όταν το αγόρασε το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Λίγο καιρό αργότερα, ξαφνικά, τον εντόπισε η Αστυνομία που του ζήτησε να μεταφέρει στα εργαστήρια της Σήμανσης στη Θεσσαλονίκη για να το ελέγξουν. Όταν του το επέστρεψαν, έχοντας πλέον την περιέργεια και εκείνος να δει τι ακριβώς έχει συμβεί, αντιλήφθηκε πως πράγματι υπήρχαν κάποιοι λεκέδες στην κουκούλα της καρότσας του αυτοκινήτου. Ο νέος ιδιοκτήτης έστειλε το κάλυμμα του αυτοκινήτου στον γενετιστή με τον οποίο συνεργαζόταν η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά, καθώς εντοπίστηκε ανθρώπινο αίμα…. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ