Το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών: Ferrari του 1957, την οδήγησε ο Sir Stirling Moss και κοστίζει 32 εκ. ευρώ

Η Ferrari 335 S Spider Scaglietti του 1957 που πρόκειται να δημοπρατηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου στο Artcurial Motorcars Salon Retromobile, έχει τη δυναμική να αναδειχθεί στο πιο ακριβό αυτοκίνητο όλων των εποχών.

 Βλέπετε, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια τιμή της τάξης των 28 με 32 εκ. ευρώ, λίγο λιγότερο δηλαδή από την Ferrari 250 GTO των 35 εκ. ευρώ που κατέχει το σχετικό ρεκόρ. Δε θέλει και πολύ να πέσουν λίγο έξω οι εκτιμήσεις και να έχουμε νέο «πρωταθλητή».

Η εν λόγω 335 S έχει σασί τύπου 520/B και κατασκευάστηκε για αγωνιστική χρήση. Αρχικά ξεκίνησε ως 315 S και εξοπλιζόταν με έναν V12 3,8 λίτρων. Με αυτή τη μορφή αγωνίστηκε στον αγώνα αντοχής Sebring 12 Hours. Δεν πέρασε πολύς καιρός και η Ferrari τοποθέτησε στο μοντέλο της έναν μεγαλύτερο V12, χωρητικότητας 4,1 λίτρων και απόδοσης 400 ίππων.

Τότε συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, με οδηγούς τους Mike Hawthorn και Luigi Musso. Πριν εγκαταλείψει, η Ferrari 335 S πρόλαβε να κάνει ρεκόρ, καθώς κινούμενη με μέση ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα, έγινε το ταχύτερο όχημα στην ιστορία του Le Mans. Δίχως αμφιβολία, ο πιο διάσημος οδηγός που έκατσε πίσω από το τιμόνι της συγκεκριμένης 335 S είναι ο Sir Stirling Moss, γεγονός που σίγουρα αυξάνει την αξία του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ