Ζαχαρός σε Μιχελογιαννάκη: Αλάτσι αν λείπει απ' το φαΐ, δεν έχει νοστιμάδα ετσά είναι κι' ο Κρητικός δίχως τη κουζουλάδα

Τα καραβάνια που περιδιάβαιναν στους αχανείς δρόμους της ανατολής, παραδοσιακά συγκέντρωναν γύρω τους κάθε λογής ανθρώπους που ήθελαν να ταξιδέψουν. Πραματευτάδες, γυρολόγους, πεχλιβάνηδες, πρακτικούς, εμπόρους, σοφούς και γελωτοποιούς.

Ήταν άλλωστε θέμα ασφαλείας με τόσους ληστές που παραμόνευαν. Καρδιολόγοι, τις εποχές εκείνες δεν υπήρχαν, οπότε ο Μιχελογιαννάκης διεκδικεί τον τίτλο του “πρώτου καρδιολόγου που ακολούθησε το καραβάνι”.

*Του Σταμάτη Ζαχαρού στο news247.gr

Όταν το μπουλούκι των ταξιδευτών έφτανε στην πόλη που επιθυμούσε ο καθείς, χαιρετούσε και έφευγε, χωρίς άλλες υποχρεώσεις. Κάπως έτσι κινείται και ο λεβέντης κρητικός Βουλευτής. ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια του και πως αλλιώς να γίνει; Αφού το νησί λάτρευε για δεκαετίες τον Αντρέα. Ακόμη το κάνουν κάποιοι.

Η διορατικότητα του είναι αδιαμφισβήτητη. Ήταν Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν είδε την κατάρρευση. Καταψήφισε το μνημόνιο και μεταπήδησε στον Κουβέλη. Ήταν οι χρυσή εποχή της ΔΗΜΑΡ και εξελέγη ξανά βουλευτής. Πρώτος σε σταυρούς. Όταν το κόμμα της αστικής αριστεράς αλλαξοπίστησε και “μνημόνεψε” (σ.σ. κατά το τούρκεψε), ο Γιατρός “την έκανε” με ελαφρά πηδηματάκια προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού πρώτα παρέμεινε για λίγο ανεξάρτητος.

Πέρασε κακουχίες, έκανε απεργία πείνας στο Σύνταγμα, λοιδορήθηκε αλλά ουδέποτε πρόδωσε τις αξίες του. Ο Μιχελογιαννάκης είναι ένας αυθεντικός αντιμνημονιακός. Τώρα που βλέπει τους συντρόφους του να γίνονται γενίτσαροι της τρόικας, ορθώνει ξανά το ανάστημά του και δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα ψηφίσει ασφαλιστικό και φορολόγηση αγροτών. Το είχε δηλώσει άλλωστε: “Αν μου κάνει κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει καλό λόγο (Extra Channel - Ιούνιος 2105).

Θα ήμασταν άδικοι αν λέγαμε ότι ρίχνει και μια ματιά στις δημοσκοπήσεις, μέσω των οποίων αντιλαμβάνεται ότι το μαύρο στην ΕΡΤ, δεν είναι το μόνο μαύρο που θα δει στη ζωή του. Προτιμά να είναι ένας αντάρτης της πολιτικής, παρά να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στο Ηράκλειο. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο γιατρός είναι ανακόλουθος. Ζητήματα εγείρονται μόνο για την Κυβέρνηση.

Αυτό που χρήζει εξήγησης είναι τι πραγματικά πιστεύουν όλοι όσοι ασπάζονται ιδεολογίες ανάλογες με αυτή του Μιχελογιαννάκη. Θα πρέπει να βγει και να πει ξεκάθαρα ποια είναι η εναλλακτική που προτείνει. Να μας πει όχι τι δεν θέλει να συμβεί, αλλά ποιό είναι το σχέδιό του για την σωτηρία μιας χρεοκοπημένης χώρας. Το κόμμα του, εξελέγη υποστηρίζοντας ότι έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο ουδέποτε εφήρμοσε. Πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας είναι αυτοκαταστροφικός και δεν έκανε όσα υποσχέθηκε διότι έγινε όργανο του διεθνούς κεφαλαίου;

Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν υπήρχε εναλλακτική και ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε να κινηθεί ρεαλιστικά για να μην ρίξει τη χώρα κατευθείαν στα βράχια. Ο Τσίπρας άλλαξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πορεία. Την ώρα που ο ρομαντικός Βαρουφάκης έσερνε το χορό του ζαλόγγου θεωρώντας ότι το μεγαλείο του, του επιτρέπει να κάνει πειράματα με μια ολόκληρη χώρα.

Ο Μιχελογιαννάκης δεν είναι απλά καιροσκόπος. Είναι από το είδος εκείνο των ανθρώπων που μπορούν να αφουγκράζονται τις τάσεις της κοινωνίας και έχουν αυτόν τον χαριτωμένο τρόπο να μεταλάσσονται. Τρέφεται πολιτικά υποδαυλίζοντας την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών αλλά χωρίς να προτείνει κάτι διαφορετικό. Να είστε βέβαιοι ότι αν αύριο όλη η κοινωνία θέλει μνημόνια, ο καρδιολόγος θα κάνει την καρδιά του πέτρα και θα ακολουθήσει ένα άλλο καραβάνι. Μνημονιακό αυτή τη φορά.

Αυτό για το οποίο δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος, είναι για το αν στην παρούσα φάση θα ψηφίσει ή όχι τελικά τους νόμους που προετοιμάζει η Κυβέρνηση. Όλο το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα για να κάνει τελικά την έκπληξη και να τα ψηφίσει. «Τα ζύγισα στο μυαλό μου, εκαθίσαμε και συζητήσαμε όλους τους όρους το τι θα γινότανε τη σημερινή ημέρα  με μια ενδεχόμενη καταψήφιση αυτουνού» (ΑΝΤ1 Ιούλιος 2015). Μπορεί κάπως έτσι να σκεφθεί και τώρα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την επόμενη πόλη και το να εγκαταλείψει το καραβάνι είναι μάλλον κουζουλάδα…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ