Σόρος: Η Ελλάδα και πάλι σε σημείο βρασμού - H Ευρ. Ένωση ένα βήμα πριν το γκρεμό

Ο μεγαλοεπενδυτής εξέφρασε από το Νταβός την εκτίμηση πως τα προβλήματα της Ευρωζώνης με την Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει.

Ο Τζορτζ Σόρος δήλωσε στο Bloomberg ότι το ελληνικό ζήτημα «βρίσκεται πάλι σε σημείο βρασμού, το βλέπεις στο πρόσωπο του Τσίπρα».

Επιπλέον, υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ένα βήμα πριν την καταστροφή», καθώς όπως σημειώνει αντιμετωπίζει έξι διαφορετικές κρίσεις σε μία.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Σόρος, «η ελληνική κρίση έμαθε της ευρωπαϊκές αρχές να αντιδρούν πρόχειρα στην μία κρίση μετά την άλλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», όμως, συμπληρώνει, αυτή την στιγμή φαίνεται πως το πρόβλημα έρχεται κατά πάνω τους.

«Αυτή είναι η ώρα για να έχεις μια μεγάλη πρωτοβουλία, ένα σχέδιο Μάρσαλ» πρόσθεσε ο Σόρος, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις του Σόιμπλε γύρω από ένα σχέδιο Μάρσαλ τόνισε «είναι απίστευτο ότι σε αυτό αναφέρεται ο Σόιμπλε ο οποίος είναι υπερασπιστής της "ορθοδοξίας" της Μπούντεσμπανκ». Τέλος, ο μεγαλοεπενδυτής άσκησε κριτική στην Ευρώπη, που δεν έχει ενιαία πολιτική ασύλου, πράγμα που μετέτρεψε το προσφυγική από μία ελεγχόμενη κρίση σε πολιτική κρίση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ